Followers

Pages

Wednesday, February 24, 2010

budak kecik yg comel jerit dlm lift?


suatu petang yg indah.petang jumaat kot.klo x silap lah.aku,lisya dan daiaGo keluar berjalan2.kami dari mana pn x sure masa tu.alkisahnya si lisya kena blk awal sbb ada discussion tech com(btul ke aku spell?haha) dgn groupmate dia.oleh itu kami terpaksa rush blk.nak2 pulak laptop lisya ada kt dlm kereta bf dia.lg nak dijadikan cerita,bf dia dah bwk naek letak dlm umah sewa dia.pjgkan lagi cerita,si pokcik (nama bf dia) keje plak time tu.hengg~~~
tp xpe.sumenye under control.kami masih bole naik menyelinap ke umah pokcik.huahuahua..
kami parking kereta x jauh dari tempat lift.lisya mulanya sebok nk park kereta kt tempat bf dia.cehh..aku dan dayah dah mula bising.apa2 je la minah nih.park je la mana2..huhu..akhirnya dia kalah dgn mulut laser kitorg.so park je kt tmpt sape tah.haha..nasib..mls nk lyn.
turun je dari kereta.kami sama2 berjalan menuju ke lift.sampai je dpn lift,kami jumpa 3 budak arab yg comel2..2 perempuan.sorg lelaki.kami sempat borak pasal bahayanya budak2 dibiar bermain sendirian without adults watching over them.tp majoriti arab mmg begitu kata lisya dan daia.agak2nya sbb mereka dah sebati dgn keganasan.almaklumlah.negara mereka yg x pernah aman tu.bergolak x kira waktu.maybe itu effect dia.who knows.hoho.
dlm sebok berborak,lift pn terbuka.budak2 arab pn ikut msk skali.cara budak perempuan arab yg plg kecil tu tekan butang floor pn ganas.kami yg lebih matang dan besar2 lengan ni pn x seganas mereka.heh.sepanjang dalam lift,kami memerhati budak2 arab ni.aku ckp yg budak perempuan kecik tu comel.atas sebab yg aku x berapa boleh nk ingat akibat short term memory lost yg makin hebat melanda,kami gelak.gelak beramai2.tp seingt aku,kami x kutuk budak2 tu.haha..

mungkin perbuatan kami gelak beramai2 disertai dengan perbualan dalam bahasa melayu yg arab2 ni x faham,mereka ingat kami kutuk or memperbodohkan mereka kot.kenapa aku ckp mcm ni?sbb tiba2 je,budak perempuan yg kecil tu besarkan biji mata dia tanda protes dan marah.kami x terkejut,sebaliknya kami gelakkan aja sebab mcm comel.hahahaha..

mungkin dia ingt kami gelakkan dia dgn lebih hebat..tanda2 protes budak tu makin hebat.kenapa aku ckp camni?sbb tiba2 budak tu menjerit dengan kuat an on our face. "ARE U CRAZY???!!!!!"

cuba teka apa kami buat?

GELAK...kahkahkahkahkahkah...lawak budak nih..hahahahaha...

tanda protes lebih hebat ditunjukkan.tp kali ini dengan ayat yg lain.

"U SHUT UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"(sebutan budak tu:u shatap)(sebutan americans : u shadap)

lagilah kami gelak sbb accent dia tu.hahaha..sampai je di tingkat 14,kami keluar.budak arab itu masih marah.kawan2nya sekali pn turut join kemarahan dia yg meluap2 mcm org nk g berperang tu(asal arab je perang.asal perang je arab.haha)x cukup marah kt dalam lift,mereka sempat keluar sikit dari lift sbb nak jerit2 kt kami..

adoi..lawak gile.haha..camne2 pun..kami tetap anggap mereka comel..baik kan?? ;D

kerenah budak2 arab yg x berapa nk mesra alam itu dilupakan begitu saja.kami trus ke umah pokcik utk ambil laptop sambil komen sket2 psl rumah bujang mereka itu dan chow.

masuk lift nak turun..kami gelak lagi.teringat.haha.. =p
e n d

p/s : skjap lagi suda mau finals.letih btul. -_-'

okay ka x okay???





ini adalah gambar terbaru bilik saye.xd lah cantik sgt mcm dlm TV show yg buat makeover tu kan..tp 4 me..i think dis is a new fresh look dat i've been lookin for.ruang bilik nmpk lebih besar.lebih organized..yeay!!!
tgk frame kosong tu..haih..terkilan pulak rasenye..since saye dah tanam perasaan benci same dia..so frame itu hanya tggl kosong..huhu..mcm2 janji manis ditabur.last2 ape jd??habuk pn tarak!
e n d
p/s : tactic saye lately ni cam berkesan gak ah.hoho..tactic ape?jgn tanye..hoho.. ;p

Tuesday, February 16, 2010

FORMULA 1 IS COMING TO TOWN,again!!BABEH!


so here's d deal.u find some time to get urself auditioned.click this to get the form,the audition schedule n details.if u get lucky,u'll get the chance to dance with the crew and those hot drivers.hahahahha..owh.it's on 4.4.2010.gradnite.sigh~~
p/s : if i haven't paid dat 50 bucks..i would be practicing by now 4 my audition. -_-'

Monday, February 15, 2010

sape nk tgk orang pelik klik cni.

video

just one word to describe dis.

urghhhh....... T_T

p/s : adeh..geli dowh..siyes..sape yg bole buat camni..aku blanje mkn cendol dpn uniten.hahaa.. ;D

Sunday, February 14, 2010

a post is another freakin,useless,unforgiven,emotional post.

no 1 : saya sudah ada di rumah sekarang ni.

no 2 : i gain weight!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no 3 : i read sumone's blog not to mention sape la kan.but lucky me..xd rasa skt hati pn.i know she's a person yg mmg ske exaggerate.hahaha..

no 4 : saya lega sebab td curhat2 sama mama.saya dah btaw mama evrythin.i mean it!evrythin.mama was a bit shocked.so yea.m gona follow her advice coz she's my mum kan..haih..

no 5 : things have been messy lately.m starting to destroy evrythin dat i ever built.haih.

no 6 : mama said,a guy who don't prefer a serious relationship is a guy u shud be avoiding rite now.

no 7 : mama bagi sunglasses baru!!!!!i loike!! :D

no 8 : ade bisnes baekkk punya.satu minggu can get RM700.huuu...

no 9 : kucing mama dah bunting 2 ekor.weee!!!!nnt anak dah ada bole jual!muahahaha..

no 10 : dis monday ade bowling family.wee....

e n d

p/s : someone once told me."they can't blaim us 4 being paranoid bcoz they're the ones who break our trust!"

nota tapak kaki : aku dah jumpe class hairstyling.2 weeks for RM1000.class boleh pilih sndri.worth it atau tidak?

Tuesday, February 9, 2010

i miss u.. :(




video


ni antara video yg paling klaka..i love u guys..creditz to the organizer..makan pn sedap..bile next gathering? :)


video

aksi2 rakus jenab sentiasa buat aku gelak.

aksi2 terbang ala2 gaya superwoman suraya buat aku tersengih sampai sekarang. ;)

E N D

p/s : aksi2 aku jatuh tegolek mcm nangka busuk jam 9.15am td mase otw ke kelas Mujibbur Rahman mmg siau.sampai skang ni pn aku menghadapi masalah duduk dan bangun.demm... -_-'


Friday, February 5, 2010

rambut oh rambut..bermacam rambut..


ini bukan kehilangan idea utk new post..ini semua sebab bila duduk termenung main pintal2 rambut..tiba2 terfikir..tah berapa byk dah la chemical kat rambut aku nih..haish~~~~ni antara gambar yang aku jumpa.some of em dah hilang lenyap ditelan si bedebah virus kurang ajar.semua gambar disusun mengikut tarikh ye.hoho...ade yg uploaded by lisya on FB..ni je yg aku ade..huhu..

ni zaman2 baru nk blaja ade fringe.huhu..lisya menjadi pendorong semangat each n every time i wanna do sumthin wit my hair.haha..

ni zaman2 rambut fridge pembaris.i dun really like dis hair.tp mase ni rambut aku masih sihat.huhu..

ni la rambut gothic.b4 rambut ni aku rebond satu kepala.tp disebabkan aku rase sume org pn dah wat rambut cmtu..so aku trus ke saloon the next 3 days tu to get the gothic hair cut.rare sket.haha.. ;p tp mase ni rambut ku dah start rosak. :(

setelah rambut gothic hampir musnah bentuk dan rupanya..i decided to just cut it off..ni la hasilnya.ramai yg kate aku lebih seswai rambut mcm ni. :)
setelah rambut 'cute' hampir musnah akibat rambut ori ku yg mula keluar seperti gambar di atas ni..sigh~~~aku mula buat berjinak2 dgn relaxing.

ni la hasilnya selepas relaxing. :) tp fringe ku masih fringe senget.dan sama panjang kat dpn.

bosan dgn fringe pjg..aku potong fringe straight pulak.ini la hasilnya.rambut pn mase ni jadi makin pendek. :)

gamba ni plak mase rambut dah pjg sket.fringe yg dlm previous pix tu dah pjg sket. :)


fuhh..byk..bersambung..
okeh.gamba dgn a'ai ni..mase ni..rambut sudah mula curly2..rambut dpn pn dah dipotong yg rebond tu tggl yg ori je.. :) aku agak suke rambut ni actually..tp seperti biasa..i couldn't stand the same hairstyle for a long period. ;p

bosan dgn hairstyle yg nmpk mcm org dulu..i decided to perm. :D

ini la hasilnya.hahaha.. ;D

selepas perm..aku berazam utk tidak mencemarkan rambut dgn chemical lagi.bertahan.cuba2.tp aku masih bosan.so aku cuba jaya dgn wig.haha..

dah mls nk lyn psl hal rambut..ni start era2 ikat rambut ke mana saja aku pergi.hahaha.. ;D

ikat lagi..

sumtimes aku biar je jadi mcm org asli.haha..

cukup bosan dgn segalanya.aku beli extension!!!!!dgn extension ini aku mampu curl kan rambut dan juge straight. :) ade yg kate cantek.ade yg kate nmpk fake.tp.....ADE AKU KESAH??? :D (ni version curly.haha)

ini version straight.naan kate aku nmpk bitchy berambut begini.hahaa.. ;D sekali lagi.. ADE AKU KESAH??? :D

ini image aku skarang.tp ini bkn permanent.rajin2 duk sorg2 dlm bilik..mula amek iron.straighten. :D aku selesa berambut begini but somehow..i refused to rebond or anythin.. :)
e n d

Thursday, February 4, 2010

kawan-kawan~~

tolong saye......
T_T
p/s : emosi lately agak tidak keruan.life juga dah x teratur.tah pape tah.nasib baik result saye okay..sigh~~
nota tapak kaki : ade x sape2 yg boleh tolong saye ni??huk..

Wednesday, February 3, 2010

shooting video clip realiti dewi

start hari isnin..training starts at 4..hbs around 11 camtu..fuhh..blk..carik 6 psg baju..sebelum tu g beli boot putih kat sg wang..mcm org gile..dgn foundation yg dah hbs..haih~~
mlm tu tido lbey kurang kul 2.30am..aku kunci jam dlm kul 7.kononnya nk bgn setting rambut awal2.baru x rush.sekali jam tu lmbt 1jam daaaaa..maunye kul 8 baru terjaga.kl 9.30 dah nk grk.rambut x siap ape pn nie..huaa...aku bgn..mandi..scrub bdn..cuci rambut..blow,iron kasi straight..dum dam dum dam..9.20 baru siap.
trus ke kenaria.pick up si naz(die yg jadi tourist guide)then trus shoot ke batu 9.JELAS JUTA studio.kul 10.40 baru sampai.kenape?sbb sesat la..lagi mau tanye..huahuahua..
sampai2 je..dancer laen dah start make up.aku trus letak brg,bwk keluar senjata make up.walaaa...make2up2..haha..dan sarung lah first set nye baju..taraaaa~~~~~~~ (^_^)
ini legging merah sama baju cam ala2 dress gitu.legging merah ni actually beli dulu utk show ape tah.pastu x pnah pakai dah..ngehehe..
kebosanan menunggu alyah sampai..ngehh...

snap2 lagi...

alyah nga shoot ngn buzzen.aku punye la bwk skirt jeans biru..rupenye xleh pakai.naseb baek set laen bukan kaler biru.hahaah..

tgh acting2.aku sempat curi2 amek gamba.hoho

ni nga tuka set yg last.set b4 dis x sempat nk amek gamba.huhu..

ni last baju.baju b4 dis yg aku pkai ngn boot baru x smpt amek pn.huhu...

kak nana kate make up aku dah improve..heee.. :D

pose kat bag make up artist alyah.tgk rambut i nyah..setting sendiri tu taw..hoho.. ;p
e n d
p/s : nnt ade road tour ke sabah!!!!!!cool~~~~~hehe...