Followers

Pages

Monday, August 31, 2009

do it or leave it?

CHAPTER 1

i was holding my phone..i typed a msg..very simple msg..then i picked a number.........

shud i?or shudn't i?arhh...4get it.

SEND! (my heart was pumping like d bass in d boom2 paw song)

after 15mnts,i took a quick glance.hoping dat sumthing will pop up on the phone screen..
unfortunately..

AKU HABIS CREDIT...lols~
sending failed.it's still in the outbox folder..

sigh~

CHAPTER 2

i was climbing down the stairs when dat old lady shouted at me..

"hoi!!!ada kutu ke????"

suda menjadi kebiasaan bila bgn dlm keadaan mengantuk di pagi sahur,di mana rambut kusut masai,jalan sambil garu2 kepala dan malas nk layan sape2 pn.

n SHE was being very2 rude saying dat to me!!!how dare u..mmg silap timing la.
aku jln je wat bodo.pretend like i din hear anythin..puas?mmg puas.me rude?yes.maybe i was rude.

i took d plate,get some rice n dishes,then makan!i din say a word.not even a smile.aku rasa kehadiran mereka sgt merampas my happiness at home.owh bukan!they steal my beloved room n my precious bathroom.
kepala otak dia...bathroom aku berbau pelik sekarang.tenkiu very much..n lg best,my mum x talked to me pn since i got back last saturday..best?mmg best.

cptla esok!gua dah x sabar.

CHAPTER 3

td tgk concert siti kt channel 188.it was superb.alah..siti rite...x superb means klon dia la tu.d dancers were all familiar.yg pnah menari 4 PGL,P Ramlee d Musical,dll.yg 4 sure..i prasan the girl yg i met masa audition PGL.she's awez there whenever there's a show esp at IB.admire dia! :D

the band was soooo cool~d drummer best masa solo. (sudden silence..lisya noticed dat,smiled n said.. "xyah ingt eyh..")sigh~

finish watching siti..tgk csi jap.then tgk AC?i realized yg AC Mizal ni ada iras2 si paan.hahahaha..seluar yg besar2..poyo2 style paan..cara jalan dia..haa...tah2 paan admire AC Mizal then trus meniru gaya exotic nya itu.haha..tah pape yg aku mengarut ni.abaikan. (hakikatnya masih terbayang muka paan wit AC Mizal laga2 pipi.haha)

e n d

p/s : segala macam post di segala macam tempat networkingku menunjukkan betapa tertekannya aku skang.silap aribulan bole jadi gila..bgs jugak klo jadi gila..sbb org yg hilang akal fikiran @ xleh berfikir dgn waras end up msk syurga..bgs jugak..tp aku nk jadi org gila yg bermaruah,cun dan xnmpk gila sgt.hehe..aku tolak jauh org gila yg naked tepi jalan..urhh...nauzubillah..huu.. :(

nota tapak kaki : mungkin readers sudah muak dgn post2 emo.tp masih ada yg melawat..tenkiu..i HEART u.. :)

nota ibu jari : lupa nk cakap selamat hari merdeka kat sume.sama2 celebrate ulangtahun merdeka tahun ni dgn pnuh makna dan kesedaran.jgn kuar celebrate.smlm bru je dgr cite ade sorg lg meninggal akibat H1N1.innalillah..mari sama2 doa tuhan kurangkan bala ni secepat mungkin..amin..doa juga najilaa bahagia..x stress2..amin.... :)

Sunday, August 30, 2009

post pertama hari ini..

saya sajikan anda di bulan puasa yg pnuh dugaan ini dengan vids from PIXIE LOTT di kotak lagu saya yg dah upgrade sket..slmt menjamu mata!
harap2 batal puasa anda hari ni..hehe.. ;D

p/s : saya rasa pixie lott ni unique.. :)

fikir sejenak~

Persekitaran saya telah berubah..tiada lagi saya bersama orang2 yg saya biasa hang out dulu..
kini saya lebih kerap menghabiskan masa bersama fariz dan rakan2nya..
begitu juga my ayunks : a'ai,n meem n org2 yg berjaya diangkut sekali.

jika dulu,wayang hanya dijejak kalau ada dia dan astena.sekarang?bersama my ayunks selalunya.kini rakan2 saya hanyalah girls.bkn seperti dulu.hidup yg penuh dgn teman2 lelaki..kalau saya desperate sgt..sorg2 pn jadi.huhu.orang2 yg biasa hangout dulu ada juga ajak saya hang out.ajak buka..tp saya menolak dengan cara sehalus mungkin.kenapa?kerana kehadiran saya hanya akan membuat situasi menjadi lebih teruk.rasa tidak selesa sesama sendiri mmg 4 sure,ditambah pula dgn org yg cuba mengelak dari bertembung dgn saya lg..haih~..

td first time saya berterawih bersama family.mulanya agak malas utk ke masjid.tp fikir2 blk..pegi je la..dah la dgn family,jarang nk dpt..

sepanjang di masjid,saya akui saya byk termenung semasa sesi doa..bila saya imbas semula kitaran hidup saya since tahun 2 tahun lepas..saya sedar..saya betul2 berubah..saya begitu byk musnahkan diri sendiri..so unwise..

termenung lagi..dengan persekitaran yg saya alami sekarang..begitu ramai manusia yang bahagia..dan saya cukup kagum melihat mereka bahagia..saya?hanya mampu tersenyum dan memujuk diri sendiri yang saya harus lalui segalanya dengan tenang..wisely,n jgn bertindak bodoh seperti dulu..melihat rakan2 saya bahagia sudah cukup utk buat saya gembira dan tersenyum..walaupun ada masanya kerap kali juga saya mendiamkan diri dan mengeluh..saya tahu mengeluh tu x bgs..tapi saya buat juga.. (T_T)

termenung lagi..saya teringat segalanya..i mean...evrything..

puas termenung td..saya mula sedar yang hidup perlu diteruskan..kenapa harus saya fikir tentang itu padahal saya tahu segalanya sudah berubah?saya harus tetap tersenyum dan tabah walau apa pn yg terjadi.life must go on..jika saya terus begini..tidak mungkin saya dpt teruskan hidup dan happy seperti org lain..iya kan?

EPISOD ke-2

sesi pulang ke rumah tidak seperti yg saya harapkan.sebaik saja sampai ke perkarangan rumah,saya lihat ada 2 kereta extra.msti ada tamu.seperti biasa saya menuju ke bilik..betapa terkejutnya saya bila melihat bilik saya bagai tongkang pecah..bilik air sudah tidak terurus.. (T_T)

sungguh sedih dan terkilan..saya terus ambil barang dlm kereta dan trus ke bilik atas which is bilik tetamu.ayah saya perasan wajah saya yg tiba2 berubah.katanya nnt tetamu tu akan naik ke atas.saya jawab.
"xyah la ba.."
hingga ke saat ini..saya rasa menyesal pulang ke rumah.. :(
saya hanya mahu spend time bersama family saya..bkn orang asing yg buat bilik saya mcm sampah!!!!

e n d

p/s : belt kamen rider sean sgt cool~saya sempat tgk 2 episod kamen rider hari tu di rumah fariz.. :)

nota tapak kaki 1: saya sdg mula mencari waktu yg sesuai utk bercakap dgn mama pasal nk pindah bilik.

nota tapak kaki 2: saya byk mendiamkan diri dan termenung lately dan juga tidak bersemangat lgsung.dan saya juga dah byk ponteng kelas.tidur sudah tidak tentu.mkn pn dah sikit.ape nak jadi ni najilaa... (T_T)

Saturday, August 29, 2009

Thursday, August 27, 2009

akibat masa terluang yg melampau~

semenjak mcm2 yg berlaku lately..aku dah jarang tgk movie.last movie yg aku tgk adalah bersama mereka.SETEM.b4 tu aku sgt semangat nk tgk GI JOE.tp malangnye..huu...sudah2 smpi skang pn aku x dpt tgk GI JOE tu.damn it.so haritu aku ingt nk ajak a'ai tgk GI JOE,malangnye minah tu da tgk.mlm itu sgt bosan menyebabkan saye ingin keluar jugak camne2 pn!so saye ajak a'ai.kami tgk Dance Flick.xd ape yg bole saye gambarkan selain...BODOH.mau tgk cite laen ms tu tp smenye dah fully booked la..hbs la..lmbt la..adoi.masalah.so tgk je la cite tu.sape yg blum tgk..saye nasihatkan..xyah la..hahahaha..

semalam :
mengikut perancangan,sepatutnya aku ke masjid.(baik kan?hehe..)mau buka puasa.since xd org yg nk follow,so aku tekad.nk g gak.wpun sorg2..(bertambah la imej baik aku ni. ;p)puas aku ajak sme org.sme org pn ade hal.fine.xpe.nk g gak!blk je dri kelas,aku try ajak Liza(housemate aku)..

"Liza,nk g masjid x?hehehe.."
"Nazer,member Liza baru ckp td..makanan kat masjid dah hbs!!!(dgn muke sdey die tu)
"Mak aih!!da hbs!!bapak cpt!baru pkl 5.30 kot!!!hbs tu nk mkn ape ni!!!"(aku sgt cuak.tah nape.haha)
"xtaw la."(hampeh je jawapan die.)

sepantas kilat aku call meem.

"meem!!hang kat mana?"
"aku kt bazaar la.awat?"
"weh,tlg aku weh..masjid tbe2 hbs makanan!nk kirim....wuwuuuu...."
"hah.boleh je.nk pe?"
"nnt aku msg eyh..hihi..tenkiu.."

dgn muka x malu aku pn pesan segala mcm yg aku nk pesan yg akhirnya aku taw xkn hbs pn..liza pn turut memesan.

buka pose aritu hanya dgn sebungkus nasi ayam n air cincau bandung yg aku share bersama Liza..huhu..terkubur niat ke Masjid..xpe..puasa lama lg kan? (^_^) mari beribadat same2 ye! :)

disebabkan malam itu aku pasrah mengenang nasib yg x dpt nk ke masjid..trus aku buat rancangan lain.mari tgk movie lg!!!kebetulan a'ai pn ajak kuar pas die test.sebelum test sempat die tekan2 hp msg aku ajak tgk movie.aku tanya ktne nk tgk..ni yg die jwb:

"mane2 je..jauh jalan luas pemandangan..ngehehe..."
(aku taw dah..ade mission la tu.ngeh)pastu die msg lg..
"babe,shisha cam best gak kan?"
"kepale jimbit ko.jwb test tu dulu la gile!"

hbs test,tepat 10.30 a'ai da tepacak dgn keta kt bwh murni.aku dgn pnuh gaya melangkah.bersarungkan top MNG yg baru aku beli...wee.. :D
ade 3 destinasi yg terpilih.MID,TIMES SQUARE.PAVI.aku spt biase ske tulis showtime atas ketas n compare.dgn ketas2 aku bwk msk kete.setelah memilih.MID lah yg plg seswai.yokkaidess!mari!ke MID.

sesampainya di MID,trus queue 4 tix.x ramai sgt.line x pjg pn.maybe sbb weekdays.lgpn fasting month.beratur2.tbe2 si minah ni da nmpk target!saat2 yg amat xle blah.siap bole doa dpt counter yg dkt ngn target!!!!!!!!hahahahahahahahahahaa......(gile la babe!mmg desperate..hahahaha..siap die bole ckp taste aku kan ala2 cina..amek la yg putih tu..xnak aaahhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!muahahahah!!!!)

pembelian tix diteruskan...kali ni dgn lebih bermaruah sbb kitorg dpt counter yg lgsg xd ciri2 target.ngehehe..so xd reason nk gedik. ;p

movie at 11.45.kitorg dpt tix around 11.15pm.so smpt meneruskan misi.tp kali ni di mcD.si minah ni nk mkn aiskrim pulak..aku pn da lame x mkn sundae choc..nyum2...jom aiskrim!

sampai je kt counter..bole lak tersengih2.org tu tanye nk mkn cni ke bungkus.kitorg jwb dgn sengihan.aku terase sengal yg amat.adeh.. -_-'
aku beli sundae choc..my favourite(sedap dowh..nk lg..huhu,.dia pn ske sundae choc..)ngn fries bsr.a'ai bli choco top.selepas sengih2 kt counter..fikir lak nk duk mane..tmpt haruslah strategik.mane bole cikai2.kate market kene meluas..haha..

"babe,atas ke bwh?"
"tah.bwh cam bole usha."
"bodo la.kite usha atas lu ah.klo atas x best,kite trn ah.okie?"
"hahahahaa..jom!!"
(sgt xle blah dgn diri masing2)
tepat 11.45pm,kami masuk movie.

dalam movie :

si pompuan ni...jerit2 cam org gile,padehal xd pape pn.tp aku jerit gak sket.macho sgt la plak kan klo x jerit lgsg..hehe..lengan aku hbs dipicitnya sesuka hati..mak aih..tp cite tu mmg terbaekk bhai...gile babi..cuak..suspen.sian d actress.die x slh.director yg suh kan..tp aku maki die mcm2.hahaha..byk part suspen..sape yg nk tgk ngn couple..silakan..msti la seronok je si lelaki dirangkul si awek yg menjerit2 ketakutan..ngehehe... (^_^)

hbs je movie..kitorg chow..mase nk trn kuar kt car park..bole lak ade satu mamat ni kua dri kete..da la park kete kt tgh2.gile..dgn bestnye pompuan ni bising.

"bapak ah nk kua2 kete..klo ensem xpe gak.."
senget minah ni.so sape2 yg x ensem..pasni if nk kua kete cermin diri dulu.klo ensem,kua la sampai tgh highway pn..xd org langgar.klo ade pn maybe gay2 yg cemburu.. ;D

lepas MID,beransur ke Bangsar pula.lepak kt port macha terhebat.PELITA.sekejap je lepak kt ctu..aku da dpt BOYFREN baru.a'ai yg declare kan.hahahahhaa....

"bapak caring boyfren ko ni.hahahah"(anne tu ckp rapat ngn aku sbb suasana amat bising.minah ni sengal.)

aku mkn nasik goreng sket.tp x hbs.spt biasa.kitorg blk kul 3.lalu dpn bangsar Village.nmpk MAHBUB.

"sini tandoori nan die terbaek dowh..nnt kite g nak?"
"owh eyh?bole2."
(byk sgt kisah aku di situ.sebak rasenye bila lalu..rindu sgt..huu)

sampai je di rumah.aku trus tido.nasib baek dah isya'.klo x,msti liat.haha..malam tu mmg heaven.sronok cite tu.g la tgk ramai2..dijamin best! (^_^)

berita selingan : arini saye buka di Yankies Hut.asalnye nk ke bazaar sama Fariz.tp x jd sbb ujan.byk yg diorder.tp saye x puas ati dgn lauk die yg x sdp tu.huu...pengajaran:xmo dah mkn kt ctu.


nota tapak kaki : ini yg saye dpt hari ni dari seorg kawan :
"jangan mengeluh dgn apa yang kita hadapi sekarang.jgn salahkan tuhan.fikir semula.betapa byknya nikmat yang tuhan beri sejak dari kita lahir?x terkira kan?jadi mulalah rapatkan diri dengan tuhan.kembali kepadaNya.mula berterima kasih kepadaNya.Sentiasalah memohon kebahagiaan dariNya.nescaya tuhan akan beri kita nikmat yang lebih besar dari apa yg kita miliki sekarang.."
ini pula dari seorang lagi kawan :
"jangan mengeluh dengan apa yg kita hilang.sebaiknya,teruskan hidup dan hargai setiap jenis unsur yang kita ada sekarang.appreciate.jgn bazirkan hidup dengan mengeluh."

bisik2 dari najilaa : sangat terharu..saya mulai sedar..semakin rapat saya denganNya,semakin tenang jiwa saya..
e n d

Wednesday, August 26, 2009

lyrics of d day!

i wanna-the all american rejects
I never thought that I was so blind
I can finally see the truth
It’s me for you
Tonight you can’t imagine that I’m by your side
Cuz it’s never gonna be the truth
Too far for you
But can you hear me say?
Don’t throw me away
And there’s no way out
I gotta hold you somehow
I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Everyday but all I have is time
Our love's the perfect crime
I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Every way and when they set me free
Just put your hands on me
Take everything that I know you’ll break
And I give my life away
So far for you
But can you hear me say
Don’t throw me away
There’s no way out
I gotta hold you somehow
Tonight I’m weak
It’s just another day without you
That I can’t sleep
I gave away the world for you to
Hear me say..
Don’t throw me away
There’s no way out
I gotta hold you somehow
p/s : ske woh lagu ni..
nota tapak kaki : nmpk lagi hari ni..juga semasa mau ke kelas.. (-_-') aritu ade comment..ape tujuan comment tu?
hurm~~xpela..pape pun saye harus mula menerima hakikat..

miss J volume 2

aku ingat die berenti smpi di situ..rupanya..ada lagi..
byk rupanya...xleh benti kan ko bercakap psl aku dan org2 sekeliling..hahaha..zaki menasihati aku jgn pedulikan die..
owh..mmg aku tgh peduli la ni..klo aku peduli..da lame dah..
miss J,ko kutuk org tu kan..sbnarnye ko pn same je ngn org yg ko kutuk gile babi tu la..

p/s : ramai yg bertanya psl miss J..biar la aku sorg je yg taw..bloggie aku ni kan ala2 tempat melepaskan emosi..hahaa..sape yg nk lepaskan emosi..meh cni..aku postkan kat cni..lalala.. ;p

miserable #2

hari selasa.
condition : gile babi penat sbb x sahur.

firstly..aku nk ckp aku amat penat sbb mlm smlm aku hanya mkn beberapa suap nasi mase buka.n dgn hebatnye aku x bgn sahur!!!!damn it..disertai mimpi2 yg pelik lg..adoi..tlgla..xske mimpi tu..

tp..arini aku berjaya mengharungi semua kelas 'mengelamun' kecuali kelas MOM(kul 9..da 4 kali aku skip klas ni.mati..)

Lab aku...bermasalah sket..smpi aku tepakse call nandayo..tp overall..ok la..bole thn..tp ade bnda menarik mau dikongsi..hahaha...si pak arab yg dulu satu kelas material n graphics ngn aku started the conversation..

PAK ARAB : hey,u n him?(sambil point kt tmpt lepak kt lua lab)r u brother n sister?
NAJILAA : (aku tgk jari die menuding kemane..owh..dia.sah dia.mane de org laen dah)huh?????????me n him?
PAK ARAB : yea..u n him..d one in stripe shirt..
NAJILAA : nooooooooooooooooooooooo................y'd u say dat?
PAK ARAB : because u two look alike..

lol..pak arab ni buta agaknye..laen sgt2 kot!!!!!!!!!!!!!!!fatihah yg turut dgr conversation tu ckp pak arab tu sengal.watever...
lepas lab..aku trus cabut blk murni..ingtkn leh tido2 jap.tbe2 je ina ajak g buka ngn schoolmate aku ramai2..tanpa ragu2 aku trus call ****..ajak **** skali memandangkan td die ade jumpe aku kt lift..ajak g IKANO.hoho..cun sgt dah tu..pas buke leh trus ke IKANO.sementara tggu ****..smpt aku berfesbuking.ahaha..kate femes..kena la bz ngn fesbuk!nguehehehe.. ;p (aku da x bkk profile org skang ni..which is a good thing..sbb kurang sket damage yg aku wat.)

menunggu si **** hbs klas..kul 6..aku berasar jp wpun kelam kabut.then trus chow.mandi pn x smpt.ups!haha..kami trus menuju ke sunway..ina follow blakang ngn Didi..sampai ke destinasi which is Nasi Ayam Penyet..(aku pn x sure name die.tp yg pasti ade penyet)haha..msk je kedai..

"apsal xd dak STF seko pn?"(aku da mula pjgkan leher yg da sedia jinjang ni..hahahahahaha.. ;D)

setelah lenguh leher,last skali Didi n Ina btaw maybe ade satu lg kedai 'penyet' sbb anum ckp die kt ujung2.cari mcD,msti jumpe..okeh.ikut teori tu..parking aku xnk pulak jauh nk mati kan dari outlet 'penyet' yg second tu.haha..

sampai je kat kedai 'penyet' tu..wah~mau 4 meja..meriah!mari mula buat kecoh.batuk n skt tekak aku tbe2 lenyap!muahaha...sronok!dpt borak ngn sme org..tp plg xle blah..si ayyat..

AYYAT : (sambil buat gaya dan nada nk bg satu kedai dgr suara die)nazira jahat gile dowh mase skolah..aku ingt lagi die la yg conteng kt buku aku!ckp aku org plg pelik dlm skolah tu selepas Aidzeera Ahmad!!!!(fyi,Aidzeera tu schoolmate kitorg gak..n die sgt extra pelik ms skola dulu.so aku ltk ayyat ranking no 2.hehe.)
NAJILAA : hoi!ko da ckp bnda ni aritu la dowh!mane de!!!!huu..(aku ase nk pelempang je ayyat mase tu sbb reveal d dark side of me..aku mstila nk nmpk baek sentiase..ngeheheh..)

hakikatnya...aku x pnah ingt aku pnah conteng mcm tu kt buku ayyat.sian die.hahaahha..

pesta buka puasa bermula..aku mkn ikan kembung sambal.since nama kedai die penyet.aku ingtkan sme makanan akan dtg dgn bentuk plg leper.tp sangkaan gua meleset.ikan kembung tu sgt besar dan kembung.gemok,pjg.heh.sehinggakan aku pn x hbs mkn.owh,tu da jadi perkara biasa since puasa dah start nih.tbe2 ina tanye.anum pn.

INA : mane bf ko nazira?
NAJILAA : da tamat kisah la.
INA : uik,bkn haritu bru ke?
NAJILAA : tu la..
perbualan aku dan ina tamat di situ sahaja.

ANUM : teman aku basuh tgn!
NAJILAA : duh..perlu ke tmn?satu meter pn x smpi.huhu..
ANUM : (aku x ingt die tanye camne..tp die ade tanye psl si dia)
NAJILAA : da kepish.
ANUM : uik.apsal?
NAJILAA : ade la..aku wat hal..
ANUM : hal ape?nnt la aku cite..byk sgt..huhu..
NAJILAA : ko pehal pakai baju kurong?gile sopan?!!hahahaha..
ANUM : mamat yg aku ske tu advice aku pki baju kurong time bulan pose..lg sopan...(berkesan btul nasihat seseorang yg dipuja kan?hahahaha..)

lps mkn,aku bru sedar pencuci mulut aku sorg je yg x dpt lg.tp xpela.klo dpt pn bazir je.bknnye aku mkn pn.aku org first yg hbs mkn..so trus cuci tgn..dan singgah ke satu2 seat.mau borak dgn sme org.huu...rindu nye.. :(

lps sme pn da settle..aku n **** nk chow..kang mau tutup IKANO tu kan klo grk lmbt2.sebelum chow..aku dpt present plg best dari ayat.name present tu PANG=pelempang.celaka.tgn da la kurus.lempang org skt nk mati.huhu..xpela.anggap tu hadiah plg brharga.haha..aku syg sme org!(^_^)

after sme pn hbs,aku n **** ke IKANO.pastu jln2 kt CURVE jap.(damn it.aku x ske tmpt2 ni.huk)
aku dpt 2 MNG top (aku bli yg murah aje.singlet je kot)si **** xbli pape.padehal asalnye die yg nk shopping.haha..aku lak yg membeli..

mase kt cineleisure(aku x ske tmpt ni jugak!)bole la plak ade aksi sorok nyorok eyh...ahahahahahahah..adeh~klaka...tmpt persembunyian mmg strategic.dlm fitting room.naseb baek la kakak tu sporting.hoho..klo x mmg da sedia kantoi la si **** menipu org..haha.pas jln2 kitorg melepak jap kt bwh,cerita ceriti,sesi luahan perasaan musim ke brp pn aku xtaw.hahahahaa...after dah satisfy ngn ape yg nk ckp..kitorg chow..mase otw blk..pergh~sgt ngntok eyh..huu...naseb baek aku msh hidup.klo x,msti xd post nih.haha...

-e n d-

p/s : si **** tetap menjadi rahsia.sbb klo terbongkar..hbs la..haha..

nota tapak ibu kari kaki : aku rase post aku mcm dull.

nota pape je la : byk rpenye kisah yg aku dgr psl guys di uniten.unbelievable..sgt sdey n sgt x sangka..haih~

Tuesday, August 25, 2009

ape eyh?owh..miserable!!!

semenjak hari ahad..cycle hidup aku dah x btul.eyh,since sabtu..2nd day puasa aku berbuka dgn 5 suap nasik lemak je..selebihnya aku suh Armand hbskan.then,hari2 pn tido kul 5am..gilak!!
aritu bergolek2 di umah fariz since pkl 2 lbey..sampai kul 4.aku masih xleh lelap.pastu trus gerak ke uniten.haih~masalah..masalah ni berterusan smpi hari isnin.buktinya.hari isnin aku skip klas dri pkl 9 smpi 12.pergh~~mmg gilak!aku g klas start kul 2 sampai 4 je(mase aku nk g klas tu nmpk dia pakai baju hijau menuju ke kereta.tp spt yg tlah diberitahu..aku stay away..)

selepas kelas :
4.00pm : tmn zaki cuci gamba dan trus ke bazaar putra.(mase kt bazaar..ade gak terkeluar ceramah dri mr Zaki..fikir2 blk..ade btulnye jugak..)
lepas zaki chow,aku sorg2 di bazaar..ramai btul jumpe manusia yg tanya psl 'dia'..sigh~
6.15pm : ketibaan fizi dan zafi d bazaar. (lisya xjd dtg.bf die tbe2 wat surprise nk buke ngn die.haha)
7.24pm : buke kt upten bersama fizi..

lepas buke,aku n fizi kena siapkan project TOM..so,off ke mcD..sampai je kat mcD..aku nmpk NIK.aku kt dlm mcD.NIK kt luar.nga study measurement..aku kuarkan fon and trus dial num NIK.

NIK : helo2? (sambil pusing2 cari aku)
NAJILAA : hah..nmpk x?aku la..(sengih2..cam kerang busuk..org2 kt mcD tu sme tgk je..haha)
NIK : ooo...nmpk2...(trus letak)

tbe2 NIK pusing..bg aku bahasa isyarat..

"^$^*((*)$##^*"-----------translation:mane botak?

aku blas ngn bahasa isyarat gak..

"%#%&*(((()^##$"----------translation:tido kt umah...

lps tu..kitorg move ke lua..duk sblah meja nik..tbe2 nik beli bubur mcD..

NIK : si botak mane?maen game ke tido kt umah??hahah...

NAJILAA : tido a tu..

NIK : die xd exam ke?

NAJILAA : xd..aritu sabtu die ade static..pastu xd da kot...

.............

nape x btaw je yang......
em...aku fikir2 blk..bia la die taw sndri..
kan?

-end-

p/s : i am trying my level best to stay away..

nota tapak kaki : aku baru taw zaki pakai gigi palsu..*wink!* ;D

Monday, August 24, 2009

pesta gossip plg hebat!

lokasi : rumah fariza basri,dpn lappy die.
time : 1.35am.
perasaan : marah amat dkt miss J selepas pesta gossip.

cukup sekadar aku kenalkan die dgn miss J.ada apa dgn miss J?
mulut miss J ni x reti tutup.sgt suke bercerita pasal org...
aku x pnah dgr lagi die bercerita psl aku..yg aku dgr die cite psl kwn2 aku sndri..
spt biase..aku xkan kesah psl die..as long as die x pnah kacau idup aku..
tp skang..die da kacau my life yg dah sedia miserable ni..
yg tggu mase je nk mati ni..
MISS J...aku x pnah sebok pn psl ko..ko nk dgn sape ke..watpe ke..aku x pnah kesah..aku nk g club ke..aku nk g memane ke..
ade aku kacau idup ko?xd kan???
aku nk post gamba ape ke...nude pix of u ke..heh..ske ati aku la...
bkn maen lg ko ckp aku x malu la ape la....tp still ko bace blog aku kan???hahahhaa...
wtf la...get a life la weh..asek ckp psl org je...aku pn letih la ngn ko...ko tu da la kedekut..
da la x pnah berenti ckp psl bf aku,bf kwn2 aku..xle blah..
mcm la ko nye bf tu perfect.senget!xle blah...ade eyh org cmni?
x sangke btul..maybe sbb aku x pnah kena kot b4 dis...
hah...ko idup la sorg2 pasni..aku ade life yg amat best ngn kawan2 aku yg ko kutuk ni..
sekeji2 aku pn..aku xd la nk kutuk sme org kan???

p/s : ko patut replace richard reed(aku xtaw spelling btul ke x..klo slh,mintak maaf..slhkan sean.die yg suh aku spell cmni..wehehe)hahahahahaa...

words of d day : kampung and gay!

Sunday, August 23, 2009

cinta di ujung jalan..

setiap titis air mataku
tlah kuberikan untuk kisahku
mengerti,tapi tak dimengerti
cintaku tlah di ujung jalan..

setiap kata dari bibirku
kadang tak sama dalam hatiku
tersenyum,dalam hati menangis
cintaku tlah diujung jalan

aku sangat mengenalmu
aku juga cintaimu
tapi kau tak pernah ada pengertian
ku senang ku sedih kau tak mahu tahu..

aku sangat mengenalmu
dulu kau tak begitu
kau bintang dihatiku
jadilah yang ku mahu
kusenang,kusedih..kau ada dengan ku..

kumengerti kau apa adanya
begitu pun ku mau darimu
kau tahu rasanya diabaikan
cintaku tlah diujung jalan..

p/s : m sorry..

Saturday, August 22, 2009

artist of the day!--AGNES MONICA

video

video

p/s : vids agnes sme cantek2..huhu...kegemaran saye nih..ade satu lg..tp tu lagu je sdp..vid clip nye x jumpe cari..hee.. :D

Thursday, August 20, 2009

3 tombak datang berderet..

tombak no 1 : Numec test 1 : 5.30pm - 6.30pm

tombak no 2 : fluid test 1 : 6.30pm - 7.30pm(amek ko tombak neh.)

tombak no 3 : TOM midterm : 8pm - 10pm

antara option yang ada untuk elak tombak :

a) lari terjun bangunan.

b) pura2 kena H1N1 (tp still kn amek make up test)

c) goda2 prof zamri suh bg gred A trus. (nak goda hafiz x sanggup.garang sgt.prof baek~hehe..)

d) hadap je.study kuat2!

-------setelah sehari,5jam dan 32 saat berfikir..aku rase nk try goda2 hafiz dulu..klo x berjaya baru goda prof.wehehe..

-------setelah 2hari,8jam dan 50 saat berfikir..baik aku study kuat2!hahahaha...chaiyok najilaa!buktikan pada diri sendiri yang anda boleh berjaya!!hahahahahaha...

so hari ni..aku dah study kuat2..akibatnye..lapar sepanjang masa..otak pening2..tengkuk lenguh..serabut..makan mee goreng dgn lahap.n x tgk fon lgsg.sepanjang hari.sampai la skang ni.heh.spatutnye skang ni aku rest jap.tdo ke.isap rokok ke..hehe..tp masalahnye...blog ni tarik jari2 aku ke lappy..adeh~nk wat cmne..aku tiada daya..blog punya hasutan lg kuat dowh~sumpah..lalala (*_*)

chaiyok najilaa!!!!!mari menghadap 3 test esok dgn jayanya!!dan bersedia untuk mengalami kekejangan otak!

p/s : moge2 najilaa dapat buat dgn cemerlang esok utk ketiga2 paper ye..aminn~~~ (dgn membaca ayat ni..secara x lgsg readers dah doakan saye..maceh eyh... (^_^)

Wednesday, August 19, 2009

............

muRni

OU TermiNatoR

H_ _ N_ _ SuBanG

PICC aLamAnDa GSC

Mr TeddY PeRfuMe

IKEA
NaiLs BiG aPPLe

piXosS

so many things to be removed..to 4get..
so much to say n so much to write..wish i could just skip dis n run away...
hope dat dis would be d last post bout dis miserable part of my life..
last nite's conversation made me see things..
made me see n understand just how much u want dis to end..
"dis won't change anything eyh!"
"m not giving u hope..."
so yea..i'll try n stick to wat u've decided..but this time..i'll do it..patiently..
plus,this time around..seems like u're so determined to let me go..fine..i deserve it..byk sgt benda aku da buat.. dearie,let me say this..last time..the reason y i keep on running away from u is bcoz u keep on telling me dat we are finish..we're nothing special..we are frens..u stated that clearly..but then u came back..i got confused..so i did many stupid things..y? coz i wasn't cool enuf to think first b4 i did sumthing.owh yea..n dats when i lose u rite?n to conclude evrything..it's all my fault..from the very beginning..the whole thing..i was very stupid..very stupid to see those hints dat u gave me..haih~dah la..evrythin's over..wat more can i do?byk kali kan die remind yg nothin will change dgn tegasnya..so..guess i shud understand dat by now..klo x fhm lg mmg da sah2 aku ni bodo,x fhm bahasa..so..dun worry yea..m not writing dis 4 sympathy..i remember evrythin dat u said..m goin..far away from u..from wat we were last time..from evrythin dat i dreamed of...i will...thank you 4 makin dis very clear..

p/s : i can see dat u're having such a wonderful life now without me..u keep ur nails clean,u shaved,u're smiling when evrytime i see u..good 4 u i guess..its clear now..clear as water..

nota tapak ibu jari kaki belah kiri : hope dis will be d last time i write bout HIM.

nota tapak kasut size UK 9 : dat son of a bitch is driving me crazy.dun ignore people when they're talkin to u!!!tu kurang ajar namenye..tu pn nk kena ajar ke?huh.pathetic u lah.

aku benci..

video

Benarkan ku ‘tuk berbicara…Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..Hati yang penuh rasa ragu..Jangan terus pergi..Tanpa mendengar ku..Mungkin mudah...Untuk kau terus berlalu...Nanti dulu..Berikanlah waktu.. Untuk aku, untuk kamu.........


Ingatkah lagi waktu kau bersama ku??Kaku aku melihat mu...Lidah kelu sedangkan aku...Mahu kau tahu..Aku cinta pada mu...Benci pada mu...Cinta pada mu....


Ke tepi lihat ku berlalu...Pasti itu yang terbaik untuk ku..Tiada lagi mahu ku tahu..Tentang hidup kamu..Tentang mati kamu..Aku tahu..Engkau tahu apa yang mata ku tahu...Apa yang kau tunggu???Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku...Kaku aku melihat mu...Sedang aku..mahu kau tahu..Dengar kata ku...Aku cinta pada mu..Benci pada mu..Cinta pada mu...


Sakitnya aku...Membenci kamu...Sakit lagi mencintai mu...Dan aku pergi...Tapi kembali..Benci aku mencintai diri mu...Ku benci… Kamu...Ku cinta… Kamu...

p/s : vid ni rpenye x terdownload hbs.if nk tgk click cni..tenkiu...owh..saye suke faizal tahir~sexyhhh!!haha

Monday, August 17, 2009

feels like kicking sumone's butt!!!!!!!!!!

ketemu sama orang yg bile aku jumpe..aku kn samak..

aku ase nk tumbuk muke die.

hey,u listen here.if u're reading dis.

m coming 4 u nnt..ko tgk je la ape aku nk buat.

wah!!!sgt marah bile tgk die.sekaligus buat mood aku hancur sampai la ke saat aku mengahadap blog nih.

aku menunggu je sampai hari selasa ni.

pastu aku nk ckp sme bnda.

jgn sampai tahap aku sepak ko.

pathetic u.no wonder la dat person asked me to stay away from u..

such an asshole..

u dun deserve ony of the life dat u're living now!!!!

nk tgk muke ko pn aku ase nk lempang.

nota tapak ibu jari kaki : byk sgt dugaan yg aku hadap skang..naseb baek marks TOM aku best.heh.lucky me.tenkiu tuhan.masih bg aku rezeki dri segi markah.

Sunday, August 16, 2009

sweet vacation at MV aka Maldives.. (*.*)


i woke up at 9.30 dis morning..sya slept wit me dat nite,i duno y..haha..anyway,i had such a terrible dream..(bangun pagi dgn perasaan sdey + pening + skt hati..arh..watever..)owh back to the story..bgn,mandi,siap2,trus ke MPH aka Maldives Pent House.hahahha..bot some flowers for a fren,BOB aka MR BOBBY.. (^_^) we checked in,unpacked then we went shopping!!!!hell yeah!!!!

The first shop was d best..seriously...coz kitorg amek je the same dress(sorg amek 3 ok!)then msk fitting room,pakai,then wallaaaa.......snap!!!!! :D


first click! (^_^)-------uuuuuuuuuuuuuuu~~~


Second click!!wooooooooooo~~ (^_^)


third click!!!mammmmmmaaaaa miaaa!!! (*_*) well look at that....hahahhaa...

fourth click!!!hell yeah!!i love u girls!!!! (^_^)
p/s : the 3rd dress x leh nk try coz all of sudden,a'ai punya hilang..ahhhahaa..and the guy yg jaga fitting room tu sengih2 sbb kitorg letak blk baju tu dgn sgt hepi..dan pnuh tanda2 nk buat lg skali.ngeheheh..
Dat was the first shop..owh yea..b4 saye lupe..ini conversation mase jln2 b4 kitorg msk ke 1st shop tu.
situasi : ramai org,ramai couple,pegang2 tangan..beg shopping bsr2..kat Maldives kan..wat do u expect?!
nandayo : cube ko tgk couple tu.
(kitorg tgk.nandayo trus ke couple tu..laju gile..lari2..then trus grab their hands....amd then...rentap!)
nandayo : hoi.korg dengar cni..korg xyah couple..korg bahagia la kononnye kan skang..ko tgk la nnt..esk msti clash nye...hahhahahahah!!!(gelak dekah2 dgn evil face..)
(me n a'ai menggelabah kejap.tp gelak2 jugak tanda setuju.couple tu confused.trus lari smbil nangis2..sian..nandayo kemudiannya blk ke posisi asal sebelum menyerang lalu ber give-me-five wit us!hell yeah!!dis is cool!!!!hahahha)
p/s : semua yg diceritakan itu hanya rekaan semate2 dari mulut nandayo..hehe...
getting bored wit our silly imaginations..we started to look 4 our next shop which is _ _ _ _ _ (tmpt ni mls nk sebut sbb x standard..ngehehe..konon2 kitorg standard sgt..lalala..)unfortunately,there weren't any good dresses to try on..so we moved on to our 3rd shop which is MNG.hehe..dis time around,we din get the chance to actually try all the clothes since there were so many ppl hanging around,tryin,whereby we knew yg diorg ni pn miskin cam kitorg..hahahha..(yea rite...)


we found sumthin nice...tp ckp la dgn sekadar melihat..hehe.. ;p
After MNG,next shop?ZARA..em..nothin interesting..boring..namun masih berjalan..we're on a mission..jgn putus asa!!!hahahhahaa...next destination..cafe yg kite boleh jumpe di mane2 pelusuk dunia..STARBUCKS!
my mum n dad da ckp byk kali..STARBUCKS=AMERICA=EVIL=DUN EVER BUY!
the problem is...i like it very much!m so sorry ma..huu.. (T_T)


no one's there to take a pic 4 us..these Maldives nye org smenye sombong!huh.so tepakse gune timer.beg a'ai juge nak gamba.... (^_^)
After american life td..(haha..gelak jap.) kami tidak putus asa..misi masih berjalan..
Nandayo : jangan putus asa..kita masuk Studio-R plak!
A'ai : (sambil gelak2..)gile siak!!x putus asa minah ni!!hahahaha....
NAjilaa : jom2..aritu ade student keje ctu..(najilaa pnah g Maldives ngn her bf dulu.lalala...)
(jalan menuju ke Studio-R sambil gelak...jumpe manusia pertama...)
A'ai : weh,die pakai lipstic!!
Najilaa : btul ke dowh????!!!!
(conversation ends wit giggles n sounds..)

Seharian shopping..haih~tiring la..siyes..so we decided to go back..n have some fun at the beach.. ;p

click in the car..b4 blk.......CLICK!!!!
dis vacation is goin to be the best vacation ever!!!!!okie???haih~~~i love u guys!!!! (^_^)
p/s : awana kayh after dis!tggu elaun msk..hahahaha...sayang korang woh..owh owh..jgn lupe swimming suit!ngehehehe..
nota tapak kaki : typo 4 d day-1.tutup mulut(malang si nandayo ni) 2.aku x ingt(ko mmg bernasib baek a'ai)hahahaha...

Saturday, August 15, 2009

barang saye..saye sayang.. (^_^)


tenkiu mama!!!i loveeee yiuuuuuu!!!!!!!!!!love the scent!!!siyes~huu (^_^)
p/s : kena beli baju yg skang ramai org pakai tu : saye sayang mak saye.hehe
saye tampal kt bilik..saye suke sangat smiley 3 ni..sweetest memory i've ever had!!tenkiu kamu!! (^_^)
p/s : blakang smiley tiga2 tu aku tulis sumthin..lalala.. ;p
ade lg barang dlm closet tu..tp klo nk letak sme kt cni..ranap la blog aku.but these are the things dat i love the most in my room..smiley tu sgt match wit my room colour kan??hee...n d perfume..it was a surprise u know..hee.. :D
SayE sGt HapPy!!!!
(^_^)

KaRak-OkEk (^_^)

me n lisya busuk~ (^_^)

me,fariz kurus n meem kuning~ (^_^)

me n meem kuning~ (*_*)

me n fariz kurus~ (^_^)

karok mcm katak ong2.sweater si arman bsr amat.tp aku sejuk sgt.so tepakse pakai.dah la pki sua pendek.ngehehe..mase ni...6 jam kot katak-oke.hehe..but it was d best.coz the songs were all good n emotional.hahahahaha..biasela..emosi.nnt pas raye g lg.lalala~
p/s : pasni nk nyanyi lagu ella,pengemis cintamu.muahahaha..


Thursday, August 13, 2009

i like!

1. Beside ur lips, where is the favourite spot to get kissed?
Forehead and my pipi..hee.. :D
2. How did u feel when u woke up this morning?
loser..its already 10.30.was hoping dat i can get up by 9.haha.
3. Who was the last person / people you took photo with
lisya kat tmpt karok.hehe..
4. Would u consider urself spoiled ?
yea...sumtimes.. :D
5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yea sure..n he was d best n d almost perfect guy..(*_*)
6. Do you want someone to be dead?
yup!like yeaaa i wana kill em!!!there's 2 of em.one is d bitch n one is dat son of a bitch.
7. What does your last text message say?
recover???okie..will do! :)
8. What are you thinking right now ?
my reports,exams,cheques and my frens convo..n some other stuff.
9. Do you want someone to be with you right now ?
yea..so bad..hahahaha...desperate me.. ;p
10. What was the time you went to bed last night ?
3.30am..
11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
m wearing my pyjamas.hahaha..
12. Is someone on your mind right now?
dat sum1 will awez be on my mind.. (^_^)
13. Who was the last person who text you ?
him.
14. TEN Lucky Person to do this quiz
haven't reached dat amount yet.haha
End.
thanx to shafie... (^_^)

Tuesday, August 11, 2009

tragis bagi saya..

Solehah pindah ke Melaka bersama anak2nya.bapa?oh..telah lama berpisah.dalam erti kata lain,bercerai.pindah sahaja ke melaka,anak2nya,lisa yg sulung,tini yang kedua.2 beradik sahaja.cukup untuk menggembirakan hati seorang ibu dan cukup untuk mendorong seorang ibu bekerja keras menjual kuih saban hari selama 28 tahun untuk menyara anaknya setelah penceraian.bapa?langsung tidak tahu apa maksud anak.nafkah anak dan isteri?apa tu?setelah berpindah ke melaka,saudara mara mereka yg telah sedia ada di melaka berusaha menolong mencari pekerjaan untuk anak-anak Solehah.Solehah mempunyai 2 adik beradik perempuannya di sini.Zila dan Wati.

Kisah bermula apabila Tini mula bekerja di perusahaan milik Zila dan suaminya,Yusuff.Segalanya berjalan lancar walaupun pada mulanya Wati berkeras tidak mahu Tini bekerja bersama Zila.Alasannya kerana keluarga Zila penuh tipu muslihat.Kaya dengan duit tipu.Masya-Allah...Sehina itu tuduhan yang kau limpahkan pada kakakmu sendiri?Tergamak..Memang tergamak..Padahal Zila dan Yusuff yang menolong mereka semasa mereka mula-mula berpindah ke Melaka.Tidak pernah sekali pun diungkit segala pengorbanan yang telah dicurahkan.Wati memang tidak keruan jika tengok orang lain senang terutama sekali adik-beradik nya sendiri.Puas Wati cucuk Tini untuk kerja di tempat lain.Merata tempat Wati bawa Tini untuk interview namun tidak berjaya.Tini akhirnya terpaksa bekerja di perusahaan Zila dan Yusuff.Segalanya baik.Senang bekerja dengan AG Switz Sdn Bhd katanya.Kalau ikut peraturannya,hidup senang.Setelah beberapa bulan bekerja,tiba-tiba Tini mula menunjukkan tanda-tanda tidak senang hati.Ada saja hari yang ingin diminta cuti.MC la.Emergency leave la.Alasan yang diberi,bapanya sakit tenat di Pahang.

Minggu demi minggu berlalu,Tini mula berubah.Kami sudah tidak kenal siapa Tini.Kalau dulu memihak kepada ibunya,sekarang berpihak pada makcik nya,si Wati.Sehinggakan ibunya sendiri ditengking tanpa kira dosa pahala.Pernah sekali,Tini dan Lisa membeli makanan bungkusan balik ke rumah selepas kerja.Tidak dibelikan sedikit pun untuk ibunya padahal mereka sudah tidak membeli barang-barang basah dapur untuk ibunya masak.Mereka makan di meja dengan lahapnya,sambil melihat ibu mereka di meja yg sama.Tidak dipelawa sikit pun pada si ibu.Walaupun sekadar bertanya..Mereka khayal mengisi perut mereka sendiri.Ibu hanya sekadar melihat,menahan sebak,kemudian berlalu dari meja makan dengan titisan air mata berlinangan,masuk ke kamar..Sesudah makan,si ibu keluar dan melihat bungkusan kosong ada di meja lalu dikemaskan meja itu tanpa sebarang sungutan.Anak-anaknya?Berlalu begitu sahaja tanpa rasa bersalah dan tidak peduli,laparkah ibuku?Lihatlah dunia,kejamnya anak-anak Solehah..

Hari itu,Tini berhajat untuk pulang ke Pahang.Atas alasan mahu berjumpa ayahnya.Seperti biasa Solehah akan menghantar anaknya ke Stesen bas.Solehah siap-siap bersembahyang Maghrib takut terlambat menghantar Tini.
Solehah : Adik,dah siap ke belum?ibu dah siap ni.nak hantar adik.
Tini diam tanpa sepatah kata.Muncul sahaja dari kamarnya,terus menghadap ibu.
Tini : Adik tak nak ibu hantar.
Solehah : Kenapa adik taknak ibu hantar?
Tini : Sebab adik x sangka adik ada mak macam ibu!!!jijik!

Si ibu terdiam seribu bahasa.Tini keluar dari rumah,tanpa sebarang kucupan untuk ibunya dan terus menghala ke pintu pagar.Rupa-rupanya Wati sudah lama menunggu.Solehah menjerit memanggil anaknya..Namun Wati tidak berhenti.Solehah pasrah..berlinang lagi airmata nya..Sampai hati adik..

Seminggu tanpa anak-anak di sisi,Solehah terasa sunyi.Kesunyian itu tiba-tiba hilang apabila ibu Solehah menelefon dari Pulau Pinang.

Ibu : Sihat ka?makan apa hari ni?
Solehah : Sihat,alhamdulillah..makan nasi dgn telur goreng kicap.
Ibu : hai..awat yang hang makan lauk mcm orang sakit ni pasai apa?
Solehah : Laa..saja..Terasa nak makan..

Perbualan mereka terhenti di situ..Kebetulan,malam itu juga Lisa dan Tini pulang ke rumah.Masuk sahaja ke rumah.Solehah tersenyum riang..malangnya..

Anak : Hoi!dah xd keje lain?makan nasi dengan telur pun nak bgtau kat semua orang?Nasib baik aku beli telur tu tau!kalau x..kebulur la kau kat rumah ni.
Solehah : Masya-Allah..ibu bukan mengadu pada siapa2..tok telefon..tanya ibu makan apa..ibu jawab saja..
Anak : Hey,sudah lah.Kitorang dah tau ibu siapa.Perangai ibu memang macam perangai makcik Zila tu kan?kaki tipu.makan duit orang.Huh.Baru sekarang kami tau.Eyh bu,sedar-sedar la sikit.Dah nak bercantum dengan tanah dah pun!

Kedua-duanya berlalu.Ibunya hanya tercegat di pintu yang tadinya mahu menyambut anaknya pulang..Air menitis bak hujan.Tergamak kamu buat ibu macam ni..

Sekarang,Solehah sentiasa keseorangan.Menanti anak-anaknya yang tidak kunjung tiba.Tini sudah berhenti bekerja di AG Switz Sdn Bhd.Solehah tiada mata pencarian jadi Zila menawarkannya tempat berteduh.Kebetulan anak-anak Zila jarang pulang.Kesemuanya sekolah asrama jadi bilik selalunya kosong.DIsitulah Solehah berteduh.Mujur ada Zila,adiknya yang sentiasa ada bila dia memerlukan.Saban hari Solehah termenung di tikar sejadah,memohon doa supaya anak-anaknya kembali ke pangkal jalan dan sedar dengan apa yang sedang dilalui.Walaupun dia diuji dengan begitu hebat,tidak pernah sekali pun Solehah merungut.Malah dia kelihatan gembira sahaja dengan wajahnya yang tenang,seolah-olah tiada apa yang berlaku.

Sedarlah insan..hidup hanya sekali..ibu cuma seorang..hargailah masa-masa bersamanya..Begitu besar pengorbanan si ibu sehinggakan tiada mampu untuk kita membalasnya walau dengan segunung jasa anak..Fitnah yang dilemparkan itu akan menjadi api dirimu sendiri kelak..Ketahuila bahawa seburuk-buruk manusia adalah apabila dia melemparkan fitnah ke atas kaum saudaranya sendiri..