Followers

Pages

Wednesday, February 24, 2010

budak kecik yg comel jerit dlm lift?


suatu petang yg indah.petang jumaat kot.klo x silap lah.aku,lisya dan daiaGo keluar berjalan2.kami dari mana pn x sure masa tu.alkisahnya si lisya kena blk awal sbb ada discussion tech com(btul ke aku spell?haha) dgn groupmate dia.oleh itu kami terpaksa rush blk.nak2 pulak laptop lisya ada kt dlm kereta bf dia.lg nak dijadikan cerita,bf dia dah bwk naek letak dlm umah sewa dia.pjgkan lagi cerita,si pokcik (nama bf dia) keje plak time tu.hengg~~~
tp xpe.sumenye under control.kami masih bole naik menyelinap ke umah pokcik.huahuahua..
kami parking kereta x jauh dari tempat lift.lisya mulanya sebok nk park kereta kt tempat bf dia.cehh..aku dan dayah dah mula bising.apa2 je la minah nih.park je la mana2..huhu..akhirnya dia kalah dgn mulut laser kitorg.so park je kt tmpt sape tah.haha..nasib..mls nk lyn.
turun je dari kereta.kami sama2 berjalan menuju ke lift.sampai je dpn lift,kami jumpa 3 budak arab yg comel2..2 perempuan.sorg lelaki.kami sempat borak pasal bahayanya budak2 dibiar bermain sendirian without adults watching over them.tp majoriti arab mmg begitu kata lisya dan daia.agak2nya sbb mereka dah sebati dgn keganasan.almaklumlah.negara mereka yg x pernah aman tu.bergolak x kira waktu.maybe itu effect dia.who knows.hoho.
dlm sebok berborak,lift pn terbuka.budak2 arab pn ikut msk skali.cara budak perempuan arab yg plg kecil tu tekan butang floor pn ganas.kami yg lebih matang dan besar2 lengan ni pn x seganas mereka.heh.sepanjang dalam lift,kami memerhati budak2 arab ni.aku ckp yg budak perempuan kecik tu comel.atas sebab yg aku x berapa boleh nk ingat akibat short term memory lost yg makin hebat melanda,kami gelak.gelak beramai2.tp seingt aku,kami x kutuk budak2 tu.haha..

mungkin perbuatan kami gelak beramai2 disertai dengan perbualan dalam bahasa melayu yg arab2 ni x faham,mereka ingat kami kutuk or memperbodohkan mereka kot.kenapa aku ckp mcm ni?sbb tiba2 je,budak perempuan yg kecil tu besarkan biji mata dia tanda protes dan marah.kami x terkejut,sebaliknya kami gelakkan aja sebab mcm comel.hahahaha..

mungkin dia ingt kami gelakkan dia dgn lebih hebat..tanda2 protes budak tu makin hebat.kenapa aku ckp camni?sbb tiba2 budak tu menjerit dengan kuat an on our face. "ARE U CRAZY???!!!!!"

cuba teka apa kami buat?

GELAK...kahkahkahkahkahkah...lawak budak nih..hahahahaha...

tanda protes lebih hebat ditunjukkan.tp kali ini dengan ayat yg lain.

"U SHUT UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"(sebutan budak tu:u shatap)(sebutan americans : u shadap)

lagilah kami gelak sbb accent dia tu.hahaha..sampai je di tingkat 14,kami keluar.budak arab itu masih marah.kawan2nya sekali pn turut join kemarahan dia yg meluap2 mcm org nk g berperang tu(asal arab je perang.asal perang je arab.haha)x cukup marah kt dalam lift,mereka sempat keluar sikit dari lift sbb nak jerit2 kt kami..

adoi..lawak gile.haha..camne2 pun..kami tetap anggap mereka comel..baik kan?? ;D

kerenah budak2 arab yg x berapa nk mesra alam itu dilupakan begitu saja.kami trus ke umah pokcik utk ambil laptop sambil komen sket2 psl rumah bujang mereka itu dan chow.

masuk lift nak turun..kami gelak lagi.teringat.haha.. =p
e n d

p/s : skjap lagi suda mau finals.letih btul. -_-'

Post a Comment