Followers

Pages

Monday, September 28, 2009

sehari bersama lisya (^_^)

kami jln2..jln2 di suatu tempat..hehe.. ;p wpun lisya ade kerja mau buat..tp saya dgn rakusnya menghasut dia dgn perasaan syitan yg cukup mendalam agar mengikut saya ke tempat itu..ngehehe.. ;p
sampai je di sana..kami makan di teppanyaki..dah lame x mkn teppanyaki..cam teringin la pule..hihi..byk gile aku mkn..dah rase cam nk tekeluar blk pn ade..muahaha..

ni haa gambar nye..tgk la taugeh..tgk la daging..tgk la dumpling tu lg..pergh~~segalanya hbs ye..tp hairan sggh mengape saya masih x gemok2?hurm.......ada penyakit dalaman kah?ataupun disebabkan activity berasap yg hebat?duhh...katakan TAK!sshnye~~~ (T_T)

aksi lisya..dah nk separuh dah dia mkn tu.saya baru suku..eyh ape lak suku..x smpi suku pn..cpt kan die kunyah..hahaha..selepas mkn kami jln2 di Charles n Keith..D bags n shoes were awesome man..wish i could steel one..haha...harga xnk plak cam RM135 kan..gile ah..da la aritu kua ngn a'ai hbs RM250.siap dpt payung free lg..pergh..botak a aku klo bli bag tu..silap aribulan mkn pasir la dowh..haha..

selepas tu singgah di MPH!saya nk beli ring utk notes saya yg berterabur..have to organize evrythin blk..m a very disorganized person..damn it..b4 dpt ring..i saw my alien teddy!!!!!tp versi kecil..hihi..cutenye die..sorg je kt ctu..saye smpt snap gamba satu dua..hehe.. ;p cute kan dia..da la merah... (^_^)

selepas jln2 dan menghabiskan duit mcm jet...kami pulang..saya smpt candid gamba lisya.. (^_^)
jgn mrh ayam...olang taje aje letak ni..hikhik.. (*_*)

smpi je rumah saye menyelongkar ape yg saye beli td...xd la byk sgt..tp duit hbs byk..demm...heh..tp saya puas ati dgn apa yg saye beli.. (^_^)
cantek x lanyard saye?
cantek x slipar bru saye?
cantek x beg hp baru saye?
.......hee.......
e n d
p/s : aku notice lately ni brg aku byk pink colour..owh no...(T_T)

acitivity masa dpn.

lokasi : murni.

mood : suram.mungkin sbb cuaca.

motif penulisan : _____________

hari itu saye ke satu tempat yg sgt crowded dan ramai org..i dun have to mention d place la ye..hehe.i met shafrin,fais,sya,n man.diorg ni sme kwn nandayo.shafrin ni budak air force..x ensem pn..ngehehe..fais ni..budak air force jugak..he's d one yg promote air gliding tu since he's one of the instructor kt air force tu..he's kinda cute but skema nk mampos..bygkan die g tempat2 cmtu dgn baju tuck in,n suar high cut..mmg sebijik mcm askar kt padang.haha..tlg lah..

a'ai : babe,bole x aku nk kwn ngn die..die cm cute gak ah kan?
najilaa : aah.bole a..bole je nk kwn..haha..
a'ai : tp aku nk ubah style die..bole x?
najilaa : erk..ske ati la jang...ahhahaa..

yg sya tu..muke cun..sweet sgt..badan pn cun..aku wondering..die keje ke study..tanye2 rpenye die tu instructor diving..pergh..pdhal umor sm je ngn aku..best btul dak2 ni..adventure..haha...yg si man tu bese je..x berminat nk cite.die ade workshop.psl kete?sorry..i x minat..hehe..

so..skang ni..activity masa dpn yg ade dlm my future planning :

1. air gliding.

aku akan terjun dri kapal terbang dgn payung terjun dan segala peralatan yg cukup hebat dan bergaya utk menjadikan aku insan plg cool~ngehehe.. ;p owh,fais ckp aku leh bwk kwn.

najilaa : u,if i nk bwk kawan bole x?hehe
fais : sape?boyfriend?
najilaa : uik,mstilah x.member2 pompuan je.
fais : x kesah nk bwk sape2 pn..tp max 3 org je k...
so..sape yg nk...btaw ah..sape cpt die dpt..ngehehe.. ;D

2. scuba diving.

perempuan yg hawt bernama sya itu invites me to go diving wit her but somehow i dun have any license to dive lah...so first thing first.i have to get my license first ni.sya advised me to get the international license trus which will cost me around RM850.gile vavi mahal.kn pecah tabung ni.after license she'll bring me to any island yg die g.most probably with a bunch of idiots(die ckp la.aku xtaw.die kt die pnah handle group stewardess yg gedik amat smpi die rase nk bunuh je.gedik sgt.)

so tu je la activity yg plg interesting yg aku leh buat nnt..best kan? :D

e n d

p/s : an old fren texted me last nite..it's been like what?3 years?haha..last play badminton wit him ms foundation. rindunye zaman2 tu..zaman yg x wujud lg celaka yg merampas kebahagiaan aku..huh..

Saturday, September 26, 2009

ini post

its 5.23am....

ni post express.

i shud get some sleep..but somehow i have so many things in my mind dat shud be written on dis post..

shud i tell d story now wit my eyes half opened?or shud i post it 2mrw?

.
.
.
.
.

neh....2mrw after lunch lah.. :) gonna sleep now..

warghh..warghh..air force..scuba diving...air gliding..wargh...warghh...

~~~~~~~~

nunyte..

EH!

morning!

(^_^)

Wednesday, September 23, 2009

melayan video hindustan yg sdey di mlm hari.


lokasi : kembali saya di dlm bilik saya yg aman damai..

mood : emosi sedih melanda sanubari!!!!!

motif : nk tunjuk bakat shah rukh khan n aiswarya rai yg berjaya buat aku nanges dgn hebatnya menerusi filem DEVDAS nih.hahaha..

video

i have always loved u

i loved nothing else

darling without u in my life there's nothing

nothing at all

p/s: fuhh..emo siot setelah beberapa tahun x lyn cite ni dah.haha..tu translation aku dpt kt youtube utk chorus die "hamesha tumko jaaha".klo dpt post sme mmg best.tp mslhnye aku pemalas.die cite evrything psl mase die kn kawen paksa tu.pergh..meleleh siot air mata aku.sian shah rukh khan.bak cni aku nk lempang director cite ni.hahaa..no wonder la org india bkr panggung tgk cite tu. ;D

nota tapak kaki : translation tu mmg cmtu ye.x tuju pd sape2 pn.jgn perasan anda disayangi.ahahahah ;D

Friday, September 18, 2009

mlm sebelum ke penang nye post! :D

lokasi : melaka,bilik nabila gemok!
mood : bosan..bosan..bosan..+sdey chiko hilang..sigh~
motif : saje nk cerita ceriti.

mlm ni mlm last saye online b4 blk penang..sigh~boringnye..smpt jugak buat sumthin b4 nk harungi journey yg hebat ke penang tu.huhu.ramai btul org kt umah ni.blk saye spt biasa da ade org amek.guest room pn.so saye merempat di bilik adik saye je.demm -_-"


ni baju raye saye.byk x??yg kanan skali red in colour tu baju yg same sedondon satu family.yg laen tu bese2 aje..kehendak diri sndri..haha..tp yg hijau n merah kotak2 tu same ngn nabilan nadia.nk gak sedondon antara anak2 dara..lalala..(dulu saye x pnah serapat ini dgn mereka..tp semakin kami grow up..kami jadi makin rapat!terharu..huhu)hee.. :D xd keje..b4 pack td smpt saye snap2..hee..

budak ni..name die azra.die super duper cool..sgt pandai..nak anak cmni..hahahaha....tgk la gigi die yg blah atas tu.. ;D

sgt menceriakan mlm2 terakhir ku di melaka sebelum bertolak ke penang..haha.klo suruh pose..bkn main lg..klo suh ckp english..tgk lah die merapu..haha..
najilaa : azra org mana?
azra : org kedah!
najilaa : xmo jadi org melaka?
azra : xmaw la jadi org melaka!
najilaa : pasai pa xmaw jadi org melaka?
azra : sbb org melaka semua org gila! (semua ke?aku sedar aku gila.hahha)
(-_-")

ni tah pose jenis ape tah budak kecik ni wat..hahahaha..

video

ni video saye amek mase bosan2 layan die.xtaw nk wat pe dah.hahaha...rugi x tgk video ni..budak ni sgt cute..hahahahahahhaaha....
p/s utk vid ni : umur die bkn 8 taun ye..die je ckp 8 taun..yg sbnarnye 3 taun je.hahaha..sowi la vid terbalik.aku mls nk adjust pape dah..nnt klo skt tengkuk g la urut..pas raye kn byk duit raye..hahaha...
mase buat post ni dah pkl 12..lg sejam nk bertolak..pada masa yg sama aku sdg bermsg2..n ym..spatutnye aku sdg tido skang sbb jap lg nk drive..huhu..tp mls tido..nnt rindu nk online..baik aku online puas2.hoho..raya kali ni xtaw la sape yg akan call saye pagi2 raya..wondering..haha...ayunk2 saye akan saye call di pagi raye..ayunk!!i miss u guys so much!!!!!huhu...sayu plak rase hati..nnt nk jln2 raye dgn diorg..g umah nandayo,a'ai,ainaa dan sape2 je yg ade kt kl..huhu..dah la..mcm sayu lak..slmt hari raye everybody! (^_^)
e n d
p/s : hari tu g mkn steamboat wit ainaa n naan..pergh..byk gile aku mkn..haha..blk je.ainaa msg2 aku,boring rpenye..mak die xd kat umah..taw aku lepak je umah die td drpd lepak ngn dak2 xaxau ni..hoho..byk btul kami bercerita smpi x terase jam dah pkl 9 lbey.ainaa had to be back b4 10.sementara tu smpt snap pix..aku xd pix2 tu..sme ade pada naan.tah bile die nk upload agaknye..hahaha...tggu je lah! ;D
nota tapak kaki : sweet talker?berkesankah pada saye?owh..sgt berkesan!ade soalan mau tanya.ape yg akan anda buat jika tiba2 ada one guy/girl propose or shud i say confess to u yg die minat kt anda,padehal anda bru jumpe die x lebih 5 kali pn?jika anda x mahu,cmne anda tolak?jika anda mahu pula,ape anda buat?ketuk kepala,tanye otak.jgn ketuk kuat2.nnt bodo trus pulak.

hari raye?

hari raya bakal menjelma..

evrybody pn excited bout it..

but not me..

sbb ape?

1. sbb aku mls la nk pki cantek2 selame berjam2..pastu jln2 x ingt dunia..pastu asek mkn kuih raye je..smpi perut aku bloated cam org pregnant.adeh -_-"

2. xbole online..bile da blk kg..kt mane la plak aku nk cari internet kan..klo ade broadband laen la..haih..nnt peminat2 sme menanti aku online..camne ni?muaahahaha.. ;p

3. x ske part journey blk kg..msti aku mabuk kereta.ngeh.

4. aku pn da x dpt byk duit raye skang.lg la menyebabkan aku x ske raye.hoho.

5. rasa tua bila sesi salam menyalam,aku terasa tua gila vavi sbb aku antara org yg awal dicari utk sesi tu.demm!ahhaa

6. aku rase raya korban lg best dari raya aidilfitri sbb at least mase raya korban leh tgk lembu kena sembelih.lalala..

haha..x senonoh kan.org lain excited nk raye..tp aku cam xd perasaan je..lg2 taun ni raya kt penang.duhh.. -_-"
isk2..najilaa..najilaa..xpela..mari la sambut raya dgn perasaan gembira n happy..(pujuk diri sndri.ngeh)

memandangkan aku xkan online selama roughly 6 days(gile ah!!lame gile babs!!)

jadi di kesempatan ini,dgn pertolongan bloggie saye ni...saye nk minta maaf,terkasar bahasa,terlanjur kata..saye gurau2 je tu..x mean pn..sape yg faham saye n da lm knal saye da x larat layan dah.haha..
kayh2..selamat hari raye..maaf zahir je..batin xd..muahaha...ade2..batin juge...moga2 raya ni memberi seribu satu kenangan dlm diri masing2..dpt eratkan ape yg x erat2..haha..itulah die sedare..marilah beraye..assalamualaikum!!!kami dtg nk raye!!!!!! :D

e n d

p/s : sape yg pandai buat kuih tart nenas?meh cni lawan buat kuih tart ngn aku.haha..xd ah..kali ni aku x smpt wat kuih raye..so bak la cni sket ye..ngehehe..

nota tapak kaki : sesape readers yg lg tua..saye mau duit raye..lalala.. ;p jgn rindu ye saye x online lame nnt.hehe ;p anyway,during raya,saye akan pakai num celcom frequently.xkn tgk sgt fon maxis.so if pape,text me at celcom line ye.. :)

nota jari tapak kaki : serius dong..ampun maaf ya...maafkan segala silap salah gue.. :(

Thursday, September 17, 2009

its coming!!!its coming!!! (^_^)

lokasi : atas meja study IKEA kt murni
mood : pasrah(xle blah)
motif : self expression.wth?haha

ape yg coming ni?hehe...eleh..saye taw anda sme taw..buat2 xtaw plak..bday saye mkn dkt ni..jgn nak lari2 yeh...hahaha...if nak lari gak xpe..saye x paksa..lalala..

tah pape la aku ngarut kt atas tu..hurm.as promised,aku nk create post pas sahur..since aritu lg since aku singgah roxy kt alamanda..haih..memandangkan bday aku da dkt..so aku nk get my wishlist ready so dat if ade org yg xd clue nk bg aku ape..bole refer kt cni..hoho..

jgn tanye aku soalan yg aku sememangnya akan malu2 kucing utk jawab ye..contohnye..

"najilaa..bday da dkt ni..nnt present kamu mau ape?"

ataupun..

"nazer,ko nk ape bday ko nih?"

soalan2 yg aku sgt xbole nk jwb n aku taw aku akan end up tersengih2 mcm kerang busuk.hahahah..okeh2.sbnarnye wishlist ni bkn wujud semate2 sbb bday aku ye..da lame aku nk bnda ni..tp x pnah berkesempatan utk beli..huu..kecuali brg idaman nombor 1 ni la..ni plg baru dlm wishlist aku tp aku sgt2 nak bnda tu.demm..

WISHLIST SAYE :

barang idaman nombor 1 : woolen hat roxy




aku ske yg mcm no 2 nye type tu.sgt simple yet stylo..haha..yg kat roxy tu aku berkenan ngn kaler ijau kuneng tu..wah...mau beli tp aku kekeringan skang ni..kang klo beli xnk hbs plak kan duit smpi kena ikat perut..so xpe..letak je dlm wishlist..hoho..
barang idaman nombor 2 : alien teddy at rooms(btul ke aku eja name kdai tu?)
aku jumpe alien teddy tu kt OU.sgt2 kiut!tp smpi skang x beli.ade nmpk alien teddy kt midval jugak.same shop.tp x beli jugak!demm.. :(
barang idaman nombor 3 : tix percutian ke pulau perhentian
yang ni..aku sgt2 teringin nk g..since dulu lg..tp x pnah dpt..tah bile la nk dpt nih..adeh~
barang idaman nombor 4 :
blum dipastikan lg..begitu juga dgn yg seterusnya..huhu..
e n d
p/s : sudah 17/9/09..hahahahhaha ;p

Wednesday, September 16, 2009

bloggie oh bloggie..

saye sgt2 nk update..tp tggu saye btul2 free dan tenang okie...

jap lg saye blk..kawan saye mau jumpe...mungkin dlm masalah..

jap lg pas sahur saye pulang..

pas sahur saye update...

lebiu bloggie..

p/s : terasa cm org gile bercakap dgn bloggie.. (T_T)

i hate..

i'm never gonna be gud enuf 4 u..

i duno how to fix things..i'm always blurr when it comes to sensitivity..

i duno how to say sorry..

i admit dat i screwed up like what?zillion times?

n i never learned..rite?

i will always be ME..

run as far as u can as i will only bring u nothing but trouble and headache..

e n d


p/s : too much to tell but i remain silent.y?coz evry word dat comes out from dis mouth will turn evrything into nothing but a huge mess.......i consider myself worthless since yesterday..

Sunday, September 13, 2009

biasa biasa aje...

lokasi : murni.(ade ke tmpt laen yg aku bole update blog?)
mood : pelik dgn keajaiban jeans2ku yg membesar.
motif : nk expose kejahatan seharian.

smlm,seperti dijanjikan aku dan meem berbuka dgn hanya membeli makanan di bazaar putra.smpi pn dah pkl 6.30.kitorg x round byk pn..cuma membeli ape yg patut,pastu trus ke padang rumput tenang.sebelum tu ade berjumpa sean dan fariz.aku ajak mereka berbuka sekali tp malangnye fariz xd mood.huhu.sean duk wat lawak ape tah.mls nk lyn.haha..aku mkn nasik lemak burung puyoh,taufu fah,murtabak daging.sedap(mase nga create post ni sgt terliur dgn nasik lemak tu.demmit)

meemyak(nama timangan yg aku bru je bagi.hehe)smpt snap gmbar aku ms b4 buke.cam ape je.bia la.mls nk lyn.ahhahaha...(cute gk aku lam gamba nih.muahahahahah)

selepas berbuka..kami blk semula ke murni utk buat ape yg patut.lps ni nk tgk movie..mau tgk ape ni?tgk kungfu cyborg lah...check tix..amek ape yg patut.mari ke midval!

cite tu mcm har...............xle blah...byk la ko nik ariff!!!konon2 lg hebat dri transformers!cess..love story + katun rpenye..damn u!!aku n meem tertipu..cess!!

selingan manja : lipstick kt STAGE sgt cantek!sale kt mid mcm durian runtuh.rambang mate gua...

selepas mid,meem mau ke jln TAR,nk shopping2 raya katanya.keadaan amat sesak dan kotor.plastik,tisu merata2.sampah dibuang mcm tu je.kalau ia pn lah nk bershopping,xyah la buang smph rata2.kan?huhu.dari MID ke jln TAR,nasib baik x sesat.(menunjukkan kami hebat dan peka.haha).masalah yg kami hadapi adalah pencarian parking.xnak ramai plak kan org kt ctu bershopping2..adeh..last skali,disebabkan minyak kete pn dah nyawa2 ikan..so park je kete kt mane2.blasah je.pe lg.btul2 kt kawasan larangan tu ha kitorg park.

meem : najilaa,kamu berani x?

najilaa : (tanpa taw motif soalan,aku trus berkata,)ye!

meem : pekate ko alih bende alah tu.(bende alah tu = ala2 cone yg org letak bile ade construction)

najilaa : boleh.jap

dengan tanpa segan silu aku trn kereta dan alih bnda tu.xnak mase tu jamm plak kan...maunye sme kete tgk aku duk wat aksi hebat tu sambil geleng2 kepala kan.demm it.arrhhhh.....persetankan itu semua.janji dpt parking.haha..

sepanjang di jalan tar..ramai btul suara2 rakaman melelong pakaian,kasut n stuff.tp ade satu yg paling best.damn it..klo aku leh record kan best.haha

"...............murah murah murah...6 ringgit sahaja..BERBALOI BALOI..(yg berbaloi2 tu yg klaka sbnarnye.)

byk lg yg klaka.org sgt ramai.bile bersempit2 tu..xnak plak segala bau masam melekat kt aku yg wangi ni kan..hahahha..owh,jumpe shera jugak.dgn bf die.mane2 je aku g..msti jumpe makcik tu.(makcik ke?bole la..haha)

sepanjang berjalan2 kt ctu tbe2 aku terpandang org mkn aiskrim potong.uish,da lame kot x mkn aiskrim tu.hoho...so,i bot one 4 me..kacang merah..huu..tedapnye...kt mane ade jual lg yg sesedap semalam..wuu....

sempat lg aku snap2 gambar aiskrim ni..masih lg terasa kesedapan setiap butir kacang merah tu.demm.... (T_T) i wan it..i wan more!!!huu...

sharifah shazmim juge membeli keropok lekor ape tah.nmpk mcm x sedap.tp bile mkn..sedap gak.haha.ade gak org jual mask.comel sgt2..tp xpelah.pinggang aku da rasa mcm nk patah..kaki mcm nk tercabut...muke dah melekit2..perut penuh angin..haih..mcm2 lah.marilah meem.kite pulang!

dlm perjalanan ke kereta..kitorg berdoa dgn hebat agar kereta x dilekat dgn apa2 kertas.smpai je di kereta..
damn........ade tape pjg mengelilingi kereta meem.hahahahaha....cone2 tu pn digunakan utk mengepung kereta...amek hang...huhu..ingtkn kertas je plg hebat..rpenye siap lilit kereta.gile vavi.hoho
ape lg..xkan nk berdiam diri mcm perempuan tolol smpi pihak berkuasa(tale blah.polis suda..) sampai kan?mari alih segala2nya.hahaha...
dgn kepantasan melebihi had laju cahaya mengalih sme tape dan cone..trus msk dlm kereta dan chow..skali lg activity kami menjadi tumpuan org ramai.wahaha...i dun care...
blk..isi minyak kereta yg dah sedia nazak..smpi rumah..buat curl utk rambut meemy..dan SLEEP!
e n d
p/s : nak ckp tp nnt mcm2 jadi.so xyah ckp

nota tapak kaki : ape nk buat kalau saye amat suke seseorang tu?haih~
nota jari kaki : fariz,kalo ko bace post ni jgn marah aku trus.sila bercakap dulu dgn saye.hee.. :D

Saturday, September 12, 2009

buntuti(wth?haha)

lokasi : masih di atas katil yg same.bkn katil suami yg pasti.haha
mood : mengidam vienna latte WIP Bangsar
motif penulisan : xd motif.aku x perlu motif untuk post pape.
semenjak semalam,simptom mengantok makin menunjukkan belang.mata ni asek kuyu je..xleh nk bukak.budak2 ni leh lak kutuk.damn it..smlm spatutnya aku x join karok.tp bile sean msg,mendayu2 pujukan setannya tu..siap btaw aku "meh la..cni ade evanesence woh.." kaylah.aku g.hahahahaa...tp aku ajak meem chow awal sbb aku mmg da x thn ngntok.
adeh..berterabur,xtaw nk cite mn satu.owh yea,khamis lepas.owh bukan,rabu.mlm itu aku ke MIDval.mau tgk crita district9 bersama meem.cerita tu best.aku sgt ske CHRISTOPHER.hahaa...die sgt baek..ayat yg plg best dan menyayat hati sampai mcm nk berpeluh2 mata aku n membuat aku ase alien sgt cute dan baik was..
"3 years.."(sambil lari2 bwk besi nk elak peluru dgn mata yg memberi harapan mcm mata shin chan)
"i swear!"(lalu die lari meninggalkan manusia yg sudah separuh alien tu.)
huhu...best cite tu..btul la sme org ckp cite tu best.
blk je,singgah pelita Bangsar(tmpt bf aku yg setia menunggu kehadiranku).lapar gile nih sbb td berbuka pn mkn char kuew tiaw je.sempat berborak sepatah dua dgn bf aku yg baik tu.kami proceed dgn makanan dpn mata.hakikatnya,aku xleh nk proceed,tbe2 perut skt,rasa mcm ada angin.ah,go to hell wit it.aku masih juga try mkn.duhh..xleh gak.damn it.dah la.berasap je.lg best.
selepas say goodbye to my bf,kami pulang.sampai je rumah,sumthing's wrong sumwhere.perut mcm ade angin,rasa loya...
no,m not pregnant!
last2..BUUUEEEKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!(muntah sedahsyat2nya..haih)
aku ingt aku ok lps muntah.tp hakikatnya,keadaan bertambah teruk keesokan harinya bila aku ke kelas TOM.
dah la tido lmbt,pastu kn lak penyakit gile ni.ngeh.dicampur pening bersama loya dan skt perut ni..aku gagahkan juge ke kelas..kelas HAFIZ yg ensem dan pelik.mane bole tggl..haha..
setelah aku mendapat panggilan telefon dari hazman yg menyuruh aku ke clinic,aku pn ikut nasihat die,marilah lisya kite ke clinic.mule2 aku mls actually,tp pk2 blk..baek la aku g.untung2 leh ngorat patient laen.eeuu..hahaha...
selesai segala mcm halangan di clinic,aku pulang ke rumah dgn hasrat mau tido.byr utang tido!!
pesanan doc : no oily food,no air gas,no spicy food blablablabla...watever..
15minit...
30minit...
1jam 30 minit..
3jam..
yeah..golek2 atas katil selama 3 jam.tp xleh gak tdo.wat ta f***?
baek aku bgn g class numec.sekali lagi rase nk throw up.adeh~namun aku gagahkan juge..baik kan?haha..
aku gerak ke kelas dgn make up dan rambut yg da siap set.sbb trus nk ke damansara.(IKEA).
setelah bermacam2 onak dan duri yg aku n a'ai alami sepanjang di IKEA tu,(penat woh lari2 pki wedges baru yg tggi amat tu.hoho)kitorg berjaya beli meatball utk brp org tah.ramai nk mampus.dah la kn take away.xle mkn kt ctu.damn it.okayh,abaikan.mls dah nk cite.haha..here comes the fun part! :D
setelah mencari tmpt utk makan iaitu maple kt tesco tu,meem n muna smpi,followed by fariza,sean and armand..setelah azan berkumandang,NURUZ and the gang smpai.sgt lambat.ngeh.en nuruz mau duk seblah aku tp aku lupe lak seblah aku tu kerusi meem.ngehehe..sowie..lenkali i save another seat for u seblah i ye..hahahaha
dak2 ni xnak plak bahan aku mcm sial kan..padehal xd pape pn.cehh..x guna kwn2 aku nih.kang x pasal2 je diorg fikir laen.(nk ckp sesuatu kt cni,tp xpelah.bia la aku simpan sorg2.ngehehe..gelak gedix2)huhu.total sme org ade la 12 org.ramai gile vavi.mcm x sempat nk borak ngn sme org.huhu.lepas buke,aku angkat kerusi,menyelit sebelah nuruz.kang klo x dtg borak kang org ckp pe plak kan..dah la aku yg arrange.haha.
his frens were okay la jugak..tp ade sorg yg name fahmi tu cm senyap sket.SCOOBY?as usual..byk mulut cam die dlm FB.haha.
lps makan,kami jln2 di IKEA.(pix ade.tp ade masalah nk upload.so,aku mls.)amek2 gamba,bak kate scooby,korg ni kan cam whore.(nmpk sgt stalker kt porfile FB aku)hahahah..watever..i dun care..asal aku hepi sudah.wahaha..jln2,duduk2 atas sofa,mcm org gile x pnah dtg IKEA.segan gak la sbnarnye dgn diri sndri.muahaha..
selepas jln2 di IKEA,kami melepak,kemudian fariz ajak ke karok.nuruz jamming,so x dpt join kitorg,huhu..(owh,en NUruz ade card TOYS R US.cmni ke eja.aku pn xtaw.byk btul card dlm wallet die tu.aku bkn curi2 tgk ye,die yg tunjuk.hoho)
sepanjang hari rasa mcm nk mati tp disebabkan seronok sgt,aku lupe penat aku nih.hoho.overall,dat nite was superb.nnt ajak mereka lg! :D
p/s : miss J sebok sgt hebohkan kt sme org yg aku dah rosak semenjak single..WTF?..ekeleh..mcm la ko baek sgt.even if ko baek skali pn,i dun care lah.as long as aku x kacau hidup org laen n aku hepi.okeh?aku x fuck around,aku x minum,aku x ganja,aku x pape pn selain kuar.ape yg teruk sgt?dah la miss J..ko ni sgt la menyebok tepi kain org..tgk la diri sndri dulu..letih la ngn ko ni..heh.

Wednesday, September 9, 2009

curi dari org. (^_^)

lokasi : atas katil murni yg spring nya makin timbul dan menyakitkan badan
mood : hepi smpi tersengih2 tgk fon. (^_^)
motif penulisan : jari gatal nk menaip

saya dah penat dah cari awak. so i guess, i'll just stop and take a break. saya taknak cari awak sebab saya yang mahu jatuh cinta. saya taknak cari awak dengan percaya awaklah 'the one'. saya tanak *lagi* percaya prince charming will come and save me. kita akan jumpa satu hari nanti. di mana2 yang possible. boleh jadi di tengah jalan, di kedai dobi,di starbuck, or worst, in the club. kalau saya dah jumpa awak, apa patut kita buat? you could smile and wave, either way i'll say yeah. you could ask for my number for more horny or stupid jokes from me. kalau awak ajak saya keluar, i'll consider that.kalau awak ajak saya keluar, u dont have to make it perfect. its cliche like a romance flick. tak payah susah2 nak keluar banyak duit untuk saya. awak tak payah tipu, yang awak pun suka pergi the curve like me. awak tak payah tipu yang awak tak segan keluar dengan saya yang ber'dress' bagai ni and tak payah tipu and say i'm pretty when i'm not. kalau kereta awak kecil, rabak, tak ada aircond, awak tak payah la susah2 nak pinjam kereta kawan awak. after all, its not the car that i want to meet. its you. if u cant afford chillis, tgi, saya boleh makan dekat uptown walaupun saya pakai dress. awak ingat saya kisah? kalau awak tak mampu nk bawak saya for a movie date, just drive me to a place where i can see the night sky,contohnya Putrajaya. kalau dah tak ada sangat tempat nak pergi, awak boleh bawak saya lepak maple, minum neslo ais, teh o ais, makan indo mee. call me lunatic, i dont mind, because that is me. lagi best kalau awak nak bawa saya pergi paintball shooting, tapi awak kena la bagitau awal2, takkan la saya nak pakai dress pergi main paintball. kalau awak nak shisha, saya boleh ikut awak walaupun saya tak bershisha. kalau awak mahu pergi club, saya boleh teman walaupun masa tu saya tak ada mood nak terkinja. kalau awak ajak pergi camping pon saya suka, i can bring some chef wan's canned food. a first or second date, it doesnt matter to me.kalau awak nak lepak dengan kawan2 perempuan awak, saya tak kisah. awak tak payah la pelik kalau saya tak kisah. i trust u not to cheat on me, awak suka tak? tapi kalau awak tipu, saya akan sedih, and i'll pick up what's left and leave u. kalau awak tak tipu, tak payah la risau. saya memang akan bagi awak permission keluar dengan dia. kalau awak ada janji dengan saya, tapi awak lupa sebab awak nak lepak dengan kawan2 awak, i wouldnt mind. i should know that awak dah nyanyuk. awak tak payah la tipu cakap awak ada hal, and pening2 fikir siapa yang awak nak pilih, kawan atau saya. lagi manis kalau awak bawa saya sekali. but i wont mind if u dont.owh, kalau awak sayang saya, let me know. if u dont, then just let me go. awak tak payah la susah2 nak buat cerita and tell me u're not good enough for me,padahal awak dah ada pengganti saya.i wont buy ur shit and u'll just make me piss. if u screw up and break my heart unintentionally, jgn la tipu and give me a model answer. i might be packing up my stuffs and run away from the city. saya akan pergi for a while, and maybe forever to forget everything about u. tapi kalau u come back 4 me, to apologize, sebab awak sayang saya, and be yourself without any lies but truth, i would come back to u.wherever u are now, saya percaya we have no clue on what its gonna be bila saya jumpa awak. mungkin saya pernah jumpa awak kat varsity, or maybe awak duduk sebelah saya masa tgk movie,maybe awak classmates fluids saya, or maybe awak orang yang cari pasal dengan saya. but wherever we are, we shall bump again and real story will be written. i don't believe in fairy tales, miracles or magic. i believe in fate. and that's why we're gonna meet someday..

p/s : aku di tag di facebook dlm notes seri noorerdahayu s.yahap.sekali baca ingtkn psl ape...rupenye psl ni...hahaha...but sumhow..its kinda cute.n sweet.hihi. :) tenkiu seri. :)

nota tapak kaki : wujud lg ke prince charming?pada saya semua tu bullshit.tp kalau ada..saya lah org paling bahagia.. :)

Tuesday, September 8, 2009

mmg hari2 merayau.

lokasi : at the home.tido cni lg mlm ni.
mood : happy kot..sbb tu nasik aku hbs td.byk btul mkn.haha.
motif penulisan : skali lg mahu glamour seglamour2nye.

assalamualaikum.ehem.first time post ade askum.haha.mase aku create post ni si fariz nga maen xbox.s*** sdh tidur dgn hebatnya n berdengkur.abaikan mereka.aku nk create post baru.haih~slalu sgt tido umah ni.naek segan dah.lalala..sronok lepak cni..ntah kenape.haha..
lets proceed! :D

semalam adalah hari yg x berapa gila.ape yg aku buat?

kul 12 lbey fariz yg gile texted me.mau g karok x?aku pn..cam bosan n ditambah lg dgn alasan tidak berpuasa akibat lampu merah..jom!mari karok.haha.kt mane lg kan..semestinya endah parade.

aku gerak ke rumah mereka dlm kul 2.kami gerak ke endah parade dlm kul 2.30pm.karok smpi pkl 6.then trus ke bazaar pkns.

mase otw ke bazaar pkns,aku bersama fariz dlm kete aku.sean bersama armand dlm kete armand.aku follow blakang.bile da nk dkt je simpang nk msk pkns yg ke kanan tu..armand trus rapat kanan.ingt nk msk btul.tbe2 without any signal or pape die trus belok kiri,park tepi jalan.wat ta f**k?????aku sgt mrh...so disebabkan aku sdg drive,kn focus kan..so fariz yg mengexpress marah aku.die angkat jari tgh kt armand.hahahaa....xpe..fariz x pose.same cam aku.lalala..kua kete je..aku bg die 2x jari tgh.ngeh.

hbs bli makanan,aku beransur dulu.lisya dah menunggu di rumah.die x berbuka dgn pokcik airni.so dpt la aku berbuka dgn die smlm..seronok..hhuhu...

selepas berbuka..cadangnya nk melepak the home lg..(xd keje laen aku ni.)mau ajak meem skali.cadang nk gerak pkl 10.tido sane trus.blk pg.mcm biase..tp tbe2 meem dtg umah,ckp mntk tlg tmn g NILAI.(xnak jauh plak kan nilai.tp aku ikut je.sbb die nk settle problem adik dia.haih~)

smpi nilai dlm pkl 11.kami mencari mereka di mcD.xd.so kami lepak kt restoran ape tah namenye tu.aku order latte n sandwich special.sistem pengorderan?mmg gile babs xle blah okayh...si bangla tu mcm ape je amek order.(maaf jika ada org bangsa tu yg sedang bace blog aku ni.hee)disebabkan kitorg byk sgt complain,dtg la seorang pekerja melayu.(bole thn la mamat tu.meem da sengih2.xle blah.naseb baek bkn taste aku.klo x berebut dah.muahaha)

setelah lbey kurang sejam setengah menunggu budak lelaki yg mcm celaka ni dtg..akirnya berjaya solve.(b4 tu kitorg jln2 sekitar tmpt tu.ade org karok2.lagu ngarut.lagu indon.nnt aku pos vid tu.xle blah.owh yes.aku record.haha!pastu smpt bli sumthin kt 7E sbb meem lapa lg.aku beli Vsoy.first time bli sndri.n guess wat?aku x reti nk bukak.damn it.luckily ternampak mamat tu bli smthin dlm botol gak.die bkk dgn cara gigit which aku x reti gak.last2 meem try an error.yes!dpt minum!hee...sedap!!!!!!)tp mamat tu mmg mcm gampang.xtaw la nk ckp cmne..perangai serupa celaka.sian adik meem aku tgk.haih~dude,da guna brg org..da hilangkan..byr je la...tp aku xbole masuk cmpur..aku din even speak a word pn..y?sbb aku xd hak n xd kaitan.so its better if i just keep my mouth shut. :D

settle evrythin..kitorg gerak blk uniten dlm pkl 2 lbey.sgt ngntok.tp aku taw once smpi umah msti aku x ngntok sbb FB n blog memanggil2.haha..smpi je rumah.

owh..mmg btul..huhu...meem siap melepak dgn aku lg..

smlm aku ym dgn sorg makhluk tuhan ni.mcm2 aku taw dri dia psl dat person.siap ada bukti lg..padehal aku x korek pn.die yg tbe2 btaw..klaka..lps tu dat person pretend like nothing happen.x slh lgsg.tu la yg die sdg lakukan.aku?mls dah nk lyn.tp at least aku x menipu n aku berada di landasan yg btul.kan?sape2 nk terasa..terasa la..pastu btaw aku ape rase die.ngeh.(aku x marah.tp aku pelik camne leh ade org cmni eyh?xpernah puas dgn apa yg die ade.aku ase ko xtaw pn ape yg ko nak dlm hidup.)

last2...aku tertido dlm pkl 5am.then bgn pkl 8.30am.mau x juling mata aku ni g class?haha..dah la class straight smpi kul 4.30pm.

SELINGAN LAB

si hazman msg aku ckp lab cancel 4 today.nnt pas raye baru ade lab.aku tanye "u sure?"
die x reply.mls nk lyn.so aku assume je mmg btul xd lab.so dgn gembiranya aku blk murni.salin baju nk tido sbb da xle thn ngntok.tp b4 tu kms bilik dulu.bilik dah mcm ape dah.siap sapu n evrythin.aku mula letak punggung..lay down....

haaaaa...............nikmat btul atas katil(dah laen mcm bunyi.jgn fikir pelik2.pose kan?klo x pose bole.haha)maksud aku nikmat dpt tido n rehat okayh.blum smpt 2minit aku baring,hazman msg.lab ade!

DEMMIT!!!aku dgn moody n rushing trus siap ke lab.wah!sgt mrh.xpelah.nk wt cmne.huk.

smpi lab.aku dah terlambat.luckily x start pape pn lg.name instructor hari ni en JOE.owh.die sgt klaka.ayat yg die ske ckp.

"iye x sedare?"

"boleh x u?u buat mcm ni ok u?"(ni die ckp mase sesi testing2..wahahahahahah!!!!)

mcm2 lg die ckp..tp aku ase aku asek gelak je..anyway,lab session arini d best!iye x sedare?hahaha..

p/s : can't wait 4 dis thursday! (^_^) okayh2..jgn over..hoho..hope sme pn berjalan dgn smooth n fun.iye x sedare?haha...ramai yg nk join thursday nih.kinda cool rite..sape nk join sile text me.maceh! ;)

e n d

Monday, September 7, 2009

berhari2 event menjalankan duit mcm jet

lokasi : atas katil murni yg dah rasa spring.
mood : ntah.heartless dah.tp nk ckp wat ta fuck.
motif penulisan : saje nk glamor

hari SABTU.ape yg saye buat?mana saye pergi?okie. HARI SABTU..MARI MULA...

family aku dtg.dtg utk bershopping.aku terasa excited tp at the same time..mls.haha.excited sbb aku bole paw.mls sbb smlm pn baru je pegi sg wang.adeh~tp xpe..demi adik2 yg tercinta.aku g gak.lgpn diorg mmg nk dtg.xkn aku nk lari.kan?haha..lps shopping..dlm kul 5.30 aku smpi uniten semula.mase otw blk,adikku nadia memberiku berita yg sungguh bole buat aku pengsan.handbag die tertinggal kt dpn kdai aku beli kasut.alangkah best nye klo aku leh siku die mase tu.tp x smpi ati sbb aku sgt sayang die n kesian tgk die nanges.haha..trn je estima..naek atas..letak brg..aku call meem..mintak tlg die tmn aku ke sg wang semula.pergh..xnk penat plak kan berulang alik.smpi je sg wang..sepertimana yg dah aku jangka..da hilang.msti la rempit2 yg bejalan2 kt ctu da amek.hahhaa..(jahat gile tuduh rempit) ;D
setelah penat dan x kecewa sgt..kami trus ke destinasi seterusnya iaitu BANGSAR.kali ni nak berbuka bersama2 cousin2 n abg meem.fuhh2..mane mau start nih.em..jom start dgn sesat.hahaha
kitorg sesat mase nk g tempat tu.ape tah name die.aku ingt name restoran je.WIP.sampai je kitorg park kete kt basement.dah azan!(meem berbuka dgn tic tac.aku x pose.lampu merah)then berjalan masuk.woh.....aku hanye berpakaian tshirt and jeans cerah tu je...serabai nk mampos.ingt nk mkn kt restoran biase.sbb mule2 meem pn xtaw nk mkn kt ctu.dah otw bru diorg btaw.xnak hot plak kan minah2 kt ctu.dah la ramai je mamat2 ensem dah kaya.duhh..market da jatuh.(konon2 selame ni market tggi)hahaha....

aku dgn x malunya order san har mein which aku pn xtaw wat was it..hahaha...order je lah..sementara tggu makanan,aku berasap sebentar jauh dari mereka..

meem : if ko nk fuhh2 kt cni diorg x kesah pn..

najilaa : owh xpe.hormat2.walaupun diorg pn berasap gak..tp aku x selesa.

so aku beransur..

perbualan semasa makan.

cousin meem : huh.student masa zaman kite2 dulu nk berlagak ada JPA la bagai.

abg chon (abg meem) : kita xdak la tu...kita PAMA ja..

cousin meem : owh nowadays ada laen dah..

abg chon : owh really a?skang apa?

cousin meem : MBF.ahahahaha..(gelak yg btul2 besar.bygkan.)
(aku dah gelak mcm nk mati kt ujung deretan meja ni)

abg chon : stands for what(muke btul2 xtaw ni)

cousin meem : Mak Bapak Finance

sepanjang2 meja gelak x berhenti.hahahahaha...

lepas mkn...kenyang gile.siap paw org laen nye makanan lg.lepas buka..i tot sme org pn dah nk chow...rupenye mereka nk sambung borak dekah2 lagi kt mane tah.OMG.dah la td diorg je yg byr.aku tgk je.

bermonolog~~~

"shit.aku xd cash dah ni.nk lepak mana lak diorg ni.tlg la tmpt murah2."

jln dan jln dan jln.................................................

CHILLIS!pergh...xnak kosong plak kan purse aku nih.huu...

tbe2 x jadi kt chillis.full..

fuhh......lega...

tibe2 dgr satu suara...

DOME!damn...xpelah.ikut je.xyah la order pape.huu..

aku x nak order tp abg meem insisted..aku n meem share..order cake ape tah.sdp gile!!!huhu..air kosong je k.hihi..
sepanjang di DOME..kami bercerita psl gamelan,sekolah,UTP,AF,dan mcm2 lg.antara yg plg hebat! :
najilaa : owh,ade gak dak uniten yg main gamelan under encik sani perform mase opening concert AF final tu.
cousin meem apetah name : owh.bile eyh?xnmpk pn!
najilaa : diorg x msk camera pn.mase tu sambut VIP.
cousin meem apetah name : ooo..camne leh maen utk AF nye concert?
najilaa : owh sbb QHAUD tu mmber en sani tu kot.x sure.haha
cousin meem apetah name : oooo......
INI SELINGAN CONVERSATION MEEM N HER MAMA-FLASHBACK MASE DEMAM AF7 :
meem : cpt2!concert dah start!! (sambil menuding jari ke arah tv)
mama meem : owh lekas2!nak tgk GOUT! -_-"
p/s utk conversation ni : mama meem pandai buat lawak.huhu
best gak lepak dgn org yg umur cmnih.seronok..x terfikir pn psl bnda lain..out of d box! :D
setelah berjam2..kami pn chow.salam sme org..lenkali leh lepak lg! :D
destinasi seterusnya...MIDval.
ni aku mls nk ckp.sgt frustrating.huk.

p/s untuk post ni : kami jumpe adlin aman ramli dgn si emelda.dat girl is hot!! :D

ahad nih.ade apa dgn hari AHAD?mari tgk! :D

planning asal is GENTING.tp memandangkan si meem ada test..so xpelah.next time.huhu.klo x dah syok dah berpoya2 kt atas.ngehehe..rate bilik da la murah kan.lalala..abaikan..hehe
so disebabkan plan tu x jadi,so kami ber3 decide utk ke sg wang..lagi2 sg wang..dah muak nk muntah dah.tp xpe.baju n suar terbaek!jln2..lame gak la..sudahnya meem bli satu suar.aku n a'ai?jilo(zero pronounced by chinese)dah2 la tu aku membeli belah dan menjalankan air mcm jet ni kan..tba masa utk save.hoho..
selesai shopping..kami ke pavi.berbuka di fudcourt die.nyum2.sdp. :D
kami jumpe nora danish!sgt comel die tu.huhu...bestnye klo saye secomel die!(owh,harus bersyukur!diam2!)

ini cerita mase saye sdg beratur membeli air:

ade mamat ni beratur blakang saye..nk beli air kan..obviously..die agak tggi..saye di paras bahu die..ensem?em...bole la..(najilaa high taste..xle blah.)
sepanjang beratur..saye masih ok..tibe2 je....

~~~~~~~~~~~ (rasa mcm ade org hembus2 leher.dah la saye ikat rambut.trus aku dah jadi mcm cacing.geli2...fuhh2~~~)

bermonolog lagi~

"ape la mamat ni buat..perlu ke hembus nafas kuat2?"

okay..activity si gile tu menghembus nafas kuat2 bkn sekali ye...3 kali.gile..aku nk lari dari line mcm rugi la plak kan..xnk lame plak kang aku beratur.haha...line pjg nk mati kot.so,biar je la..
lepas order air..trus ke meja amoi yg kitorg berjaya halau...dan MAKAN!yeah..sedap...kenyang..alhamdulillah.. (^_^) sedap btul makanan thai nih.ngehehe..

selepas makan..kitorg ke QUIKSILVER.ade org berpesan pade saye suh tgk kasut kt ctu ade sale ke x.saye dah tgk..owh,tiada sale.pity u.haha..nk msg die xd credit.so tggu je la saye topup.tp sampai sudah saye x topup.so blk umah saye ym je la die.huhu..mase nk msk quiksilver,aku suh a'ai pegang air yg aku beli kt fudcourt td.diorg duk luar jap.x smpi 2 minit.da ade mamat rempit 5 org kacau.rasa mcm diperkosa secara batin,diorg x peduli dgn peraturan di quiksilver tu dan trus je msk.hahahaha...cuak.

lepas quiksilver,singgah kat nichi.sejuk gile dlm tu.tgn meem sampai timbul biji2.wth????sgt klaka.hahahaha...
aku pn sejuk jugak..tp xd la smpi timbul biji2 di lengan kan.muahaha..huhu.nothin interesting in there selain meem ckp kt a'ai psl future bday present yg die nk bg kat a'ai.iaitu sehelai baju kt ctu yg amat buruk.die tanye a'ai nk pakai ke x klo die bg.mstilah x!!!!!!!!hahahaha... (hanya gurauan..sbgi kwn sejati smpi mati,a'ai akan pakai dlm bilik die senyap2,amek gamba pastu tnjuk kt meem.haha)
selepas process singgah menyinggah..kami xtaw nk wat pe..haha.nk lepak minum ke nk tgk movie?movie ape je yg ade?sme pn da tgk. (GI JOE x termasuk dlm list movie memandangkan cite tu da lame sgt.hoho)
akhirnya kami decide nk tgk I LOVE U BETH COOPER.sementara tggu movie,jln2 dulu..mkn ice cream!yeah!sedapnye..huhu..
d movie??hm...okay....x best sgt..x bodo sgt..medium..huhu..
selepas movie..cadangnye mau bershisha...tp xtaw di mane n cam da pnt sme org..n disebabkan duit dah jalan mcm JET.tepakse la kami akur.dan pulang.huhu..

ini gambar di sg wang..cantek kan??!!hee.. :D
e n d
p/s : jumpe lagi gamba pelik n ajaib secara tidak sengaja.adakah itu satu petunjuk?maybe..maybe..sigh~kamu kata kamu mahu n telah cuba sedaya upaya utk buat saya faham kenapa kamu keep on coming back.tapi apa yg kamu buat sekarang..sgt2 menunjukkan yg kamu sememangnya ingin saya jauh.bila setiap kali kamu dtg,msti ada saja bnda baru yg saya tahu.yg menyebabkan saya sgt mrh.dats y la saya begitu.dan saya kini tahu peristiwa semasa convo aritu.owh..terima kasih la ye pada kawan2 saya yang saya percaya sbb telah tipu saya dengan hebatnya.xtaw la apa salah saya pada kawan2 saya tu sampai mereka sanggup tipu saya.

Saturday, September 5, 2009

influenced by 2 mad posts.

okayh!!!where shud i begin???

marah?????x marah sgt...biase je..

frust????emm a bit..xd la frust sgt..

tp aku nk mrh gak!!!sbb td lps bace 2 post kat 2 blog..aku ase aku pn patut marah!!!!!!!!!!!!!!!marah semarah2nya....

arhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wish i have sumthing dat looks like d thing or person dat m mad with.pastu nk tell dat thing evrything yg aku ase n if dia ada telinga,i'd be glad if it turns deaf.bole?

okeh.smpai cni saje.marah dah tamat.sape yg rase mereka bole terima saya,silakan.siapa yg rasa x bole blah dgn saya..sila tgglkan saya..n jgn peduli psl saya or blog saye or FB saya.m not a TOY.m not sumthing yg u can have whenever u want or sumthing u could just throw whenever u feel like one.

e n d

p/s : aku masih x fhm dgn diri aku n manusia di sekeliling aku.bile agaknya aku boleh fhm?kiamat?

nota tapak kaki : mls fikir byk.keep on moving forward.dats d best thing yg kita semua capable of.move forward!!!!!