Followers

Pages

Thursday, June 30, 2011

ceiling toilet roboh!ceair pelik yg kua!demm!


assalamualaikum..

hye u ols! it's almost 10 ni.jgn tidor dulu! :D mlm ni sesi luahan perasaan ye.hee

firstly, i nk luahkan rasa kuciwa sbb dah seminggu i dilabel sebagai org yg desperate nk online.ye mmg benar.sekian maceh. T_T

i cannot live without internet!huargh~~~

secondly..i nk luahkan perasaan marah and KUCIWA x terhingga kt toilet tmpt i kilija walaupun i think dah terlalu lmbt utk bercerita.tp i nk cerita jugak!

i bkn ske2 je tbe2 nk dendam dgn toilet tu.tp tulah hakikatnya.toilet tu yg cari pasal dgn i.

this tragedy happened yerterday.

dimulakan cerita dgn msk toilet..tgk cermin besar..n trus pusing blakang nk pilih toilet mn nk masuk. as usual,i pilih toilet plg hujung wpun toilet tu agak gelap tp xpe.i selesa jaya dgn toilet tu.hoyeah!

msk je.tutup pintu.

GEDEGANGGG~!!

KUNCI!

ok done.

bukak ape yg patut(perlu ke mention? -_-) standby..in position.. n tbe2..

air mencurah mcm air terjun dr ceiling toilet.skali curah cm air terjun wa ckp sama lu! x maen la sket2 ni.mmg lebat tahap ribut taufan babe!

gile..dah la i pakai jacket favourite. T_T

so i trus pakai semula ape yg patut dgn terkocoh2. jerit sket2 sbb panic sorg2 dlm toilet coz air tu still x stop!!i was dying to go out tp ssh gila.u wanna know y??sbb air tu trap i.jgn maen2 babe.air ni mcm maen2 plak ngn i.mcm taw2 je i ni nga panic nk kua.
dlm kepale ni dah imagine pelik2 dah.kot ceiling nk roboh ke.oh ceiling...jgn la kejam sgt.. i blum kawen lg..bg la i nimat kawen dulu..peace! ;p

and so..dgn rsa berani and revenge yg meluap kt air yg tumpah dri ats ceiling! i trus kuar dr pintu.

fuhh lega~

pastu i trus bsh tgn.sbb i prasan air yg terjun ats i tu ade kaler itam2 sket.euuuwww..sile muntah skang.

i bsh slipar..amek tisu lap jaket kesayangan..and voila!berseri! -_-"

haih~malang sggh hari tu.dah la i rs cm loser je that day. Nmpk gaya pn dah mcm mak org dah. Apek anta dining table kt umah pn ngtkan i ni bini org. T_T

ini la nasib diriku yg malang.

xyah la nk malang sgt najilaa.ngeh.

ok la u ol.i nk berehat2.arini pnt sket.hehe.

arigato!lavyah! ^_^

p/s : sape2 yg nk kawen tu.aku recommend honeymoon kt cni.



Wednesday, June 29, 2011

robot besar yg mempengaruhi najilaa

assalamualaikum everybody...

dah boleh blk kerja ni.but m still here.gonna post some awesome entry. ;p

nah.nk ckp psl movie kesukaan iols je ni..

taraaa~~!!!!!!

TRANSFORMERS : DARK OF THE MOON
i ckp terang..x pnah skali pn i tgk transformers ni n x meremang.i duno wat ta heck is wrong with me but yes..i felt it each time i watch this movie..x kire lah kali ke brp pn.sigh~influence is very bad for children.hehe.

so tonite dah keluar.sape yg g tgk?meh habaq sat kt kami!mlm ni isra' mikraj!pi masjid.jgn p tgk movie.hehe.kidding la.who m i to stop u guys from watching pun..it's just that mlm ni isra' mikraj..so maybe ramai yg nk ke masjid or surau dgr ceramah and other activities yg ada.. :)

me myself?i duk umah je kot.huhu.esok baru p tgk!wah!!x sbr lah u ols!!!!!!peace! :D

rasa mcm nk jerit je kt sam mase tgk movie ni nnt.

"Sam!!!!marry me!!!!!!!!!!i love u sammmm!!!!"

pastu msti kena sepak terajang dgn sme org dlm hall tu. -_-"

anyway..for those yg akan tgk movie ni mlm ni..have fun!jeles je i if i xleh tgk esok.paksa jugak org counter tiket tu jual kt i!x kire.dpt duk kt tangga pn jadilah.

i sound so desperate. -_-"

ok..while i was searching for the transformers poster nk create post ni tbe2 i terjumpa gamba kaabah ni.i duno who the heck yg buat bnda ni.nauzubillah.jauhkan la.maybe he/she x mean pape.tp pd i sensitivity umat islam u really have to be concern lah dude..or babe..or whoever u are..world is getting weirder.dun u think?

do not copy this if u wana make joke out of it.please.ni sekadar renungan.

pape pun..have fun u ols!n gimme feedbacks if u ol dah tgk!

peace! :D

tenkiu!lavyah! ^_^

p/s : dah puas usaha tp perut still mcm ade belon kt dlm?nah.try this! :) slmt mencuba! :)

kotak bulat promote blog

assalamualaikum u ols.

nk g lunch dah ni tp i sempat singgah kt satu blog katak bulat.oops sorry.blog kotak bulat. hee..

hari ni tema blog walking sedunia ye kwn2.so i visit his blog.he's humble in evrything he writes. :)

ade ke header ni dikatakan simple??ok la ni kan?cute je. :D

anyway.. i think ur credibility as a blogger mmg dah cukup hebat!salute smpi langit lah sng cite.
sronok je bace sme post die wpun i baru first time jengah kotak bulat.

di samping tlg promote blog kotak bulat kt cni, ithink u guys shud give him a visit.sbb his blog is very cool~ :)

so encik kotak yg berbentuk bulat..sila2lah meriahkan lg blog anda dgn post2 yg hebat belaka.lps ni mmg meriah la blog anda dgn komen2 peminat! :D

p/s : nk post psl transformers nnt can? :D


selamat pagiiiii~~~~~~~

assalamualaikum u ols...

gud morning!

first of all..i nk ajak u ols masuk churp2 race challenge.lots of prizes to be won!iPad2,camera and evrything u wish for ada kt cni!jom? :)

astro needs us to make music video!ape lg u ols.jom lah!sape nk join i?i excited nk ulang video making process mcm video nuclear yg group i buat dulu. :)

hari ni i ols ingtkn nk buat wordless wednesday.tp.......forget bout it.iols ske becakap. ;p

i ols berehat byk smlm sbb iols rs mcm ade serangan dlm rahim.argh~period pain!jgn la dtg dgn begitu hebat lg.iols x thn sgt smlm.smlm plg dasat iols kena.sigh~~ ;(

blk lunch kt umah.i x lrata nk wat pape.terlantar.mama call pn i was like.

oh. ok. hm.

then mama notice i mcm mls nk lyn die.eesssshhhh~~jhtnye najilaa!xpe.i dah say sorry n i told her dah y i cmtu.huhu.

so the days goes off n i din go to work.sorry boss.i was having a bad day with this period thingy.sigh~

if only boleh bwk kua jap perut letak tepi can? -_-"

everyone has their own way of handling this situation.so i got mine too!peace! :)

so..yg plg sng skali n 90% berkesan is...

1. menstrual pill.
tp i nk komen sket.i klo boleh xkn mkn unless dah teruk sgt.mcm smlm..mmg i dah nk mkn dah.naseb baek kakak1 kt office ni xd pill tu.hhehe.

2. minum air2 gas
as u know,yg skt tu sbb tersekat.maybe got some blood yg terkumpul n ssh nk keluar.so when u drink gassy grink,nnt cpt keluar.so reda.tp i x guna gak cara ni sbb firstly,i x minum sgt air gas kecuali klo mkn fast food.tu pn sket je minum.x pnah hbs.secondly, better u minum hot green tea.lg bgs!trust me.i did it once.berkesan! :)

3. mkn aloevera gel
eh dis thing works u know.i pnah mkn.sbb my mum yg suruh.i duno where'd she get the gel.tp always ada dlm fridge.hehe.try la cari nnt ye. :)

4. tuam air panas dkt perut
haaa..yg ni mmg favourite i klo dah xleh thn.klo bese2 je mmg i mls la kn nk msk air tuang bagai.huhu.sng je nk buat ni.

i) msk air

ii) msk dlm botol yg boleh thn air pns.

iii) balut botol dgn tuala nipis.


iv) baring and tuam ats perut.

it works for me all the time!selamat mencuba!eheh.mcm resepi plak kan. :D

ok u ols.gotta run.nnt cerita2 lg!peace! :)

tenkiu.lavyah! ^_^

p/s : i think i LOVE pink!!! -_-"


Tuesday, June 28, 2011

MJ dah ade pengganti lah u ols!sebijik tu...

assalamualaikum..

hye u ols..morning to everybody.i had an egg sandwich today.yummy.tp i period pain.spoil the day already.sigh~xpelah.pasrah je. ;(

this morning,on my way to work,i dgr hitz fm.mrning crew JJ n Ian.mula2 dgr gotcha call.pondan mn tah kn gotcha tu.then diorg bukak topic psl new MJ : Michael Jackson.

u ols taw x psl ni?

ok meh nk cite.

he is a cab driver kat Brazil.n dia record his own video singing 'Billie Jean' by Michael Jackson with perfect tone n pitch...just like MJ.serious babe.td mase morning crew played it,i btul2 rasa mcm MJ yg tgh nyanyi live!!!!!gile la..dah la i ske MJ.huu..........ms die mati tu i sdey je.sobs~siap buat entry lg.

and yes...this cab driver save the world and those fans who missed MJ.Big fans all around the world,u can only listen to his singing coz his face is not even 0.001% pun serupa mcm MJ.but as long as he has the same voice,just imagine apa yg dia boleh buat.oh,i yg excited lebey.peace!hehe.

hopefully he dance well and maybe moonwalks. ;D

excited nye i nk tggu wat happens next. hope he shows up on Oprah ke(ade lg ke Oprah show tu?) mn2 la yg bole muncul on TV.commercialize. and serta merta jd kaya.cam ass.sng je jd kaye.damn.jeles je.huhu.xyah blaja pandai2 smpi botak2 kepale.. -_-"

feel free dgr die nyanyi.sbb office i mmg definitely xleh bukak youtube,so i bg u ols channel laen.but still bole tgk video.enjoy.n do gimme some feedbacks.adakah anda rasa kebangkitan MJ?hehe..

p/s : i had tones of his interviews and everything tp dah format laptop.lupe nk backup yg tu.sobs.. ;(

tenkiu.lavyah! ^_^


Monday, June 27, 2011

kawen skarang can?


assalamualaikum u ols...

xtaw la np now ni i rase mcm nk kawen sgt2.

bile jumpa je boyfriend yg dicintai (-_-) trus bukak cite psl kawen.

dah terbayang2 dah i nye dress kawen i.can?heee.... :D

tema org2 yg kawen skarang ni boleh dikatakan semua pn vogue.ade yg i pergi tu,baju dah mcm permaisuri.

huishhoooo~

byk btul tema yg pelik2 and grand2 nowdays.tp jgn la jd cmni plak kan.err..


bila each time i jumpa my boyfie i asyik ckp psl kawen..i think these are some reasons why i wanna get married. :D

1. xmo byk sgt dosa.lalala.. :D
2. rase mcm cool je jd perempuan pregnant.
3. nk pakai baju cantek mcm permaisuri. :D
4. ske perasaan membeli belah utk something big
5. ske ATTENTION.peace! :p
6. nk bersama yg tersyg 24hours.of cos la.sape xnk..hoho
7. bole pgg tgn sepanjang masa tnpa segan silu kt shopping mall.hehe

if i nk list down everything...hbs la u ols muntah baca. hihi.

i teringin jugak hantaran yg best2,terbayang pelamin.gile ke kau ni najilaa?

tp yg penting..i nk yg ni. :D agak2nye dpt x ye?hee...

klo dpt beshnyeeeee........cyg die byk2!laalalala...

ok la.muntah plak bace ayat jiwang byk sgt.

and akhirnya post diakhiri dgn gambar yg amat best!taraaaa!!!!~~~ ^_^



moga jodoh we ols berkekalan.amin3~~ya rabbal alamin..and to those yg dah bertunang..gud luck and may u have the best wedding u wish for. :)

oh.sggh rasa tua. -_-"

k u ols..i ols stop dulu..rajin2 la comment...hee..

tenkiu..lavyah! ^_^

wah..seksanya hidup saye!!!!

assalamualaikum..

hye everyone!lame i senyap kan.sunyi je blog i.visitor pn ciput je.sdey mak.sobs~~
xpela.sape la i.

sekadar wanita yg kekurangan peminat di belog. ;p

sebelum i mengarut dgn lbey pjg..i rase mcm ada somethin yg bothers me since i pindah.

i miss my best friend.
sobs.
;(

since i pindah aritu i xdgr sgt pn khabar berita dr die.i msg pn die x reply.sdey la i cmni.i slalu ingt die.nape die slalu lupe i ols? ;(

bile i tgk blk msg yg die bg i ms i pindah tu,i rase mcm terharu sgt.ingtkan die mmg akan keep in touch,dtg umah i slalu...(singgah pn jd la kan)

xpn malangnye.sdey je i.

rs cm nk bunuh diri.


i tipu je. -_-

watpe la i jd org bodo nk bunuh2 diri bagai ni haa??xd gunenye...sebabb.....

td die baru je call i!!!!!!! ^_^

wah!hepi btul!hehe..

okay.nk blk umah.pnt menebang pokok kelapa sawit hari ni.


ni x tipu. ;(

bye u ols..


esok if ade mase i update psl umah ye...


tenkiu..lavyah! ^_^




Friday, June 24, 2011

hari busuk sedunia

assalamualaikum..

hye u ols!

hari ni i g raub,pahang.g site visit.mula2 i ingt i kena g tgk power plant.skali g tgk mill.xpela.ikut je.nk taw x kenapa hari busuk sedunia?

haa...i dah kena warned dah actually yg tmpt yg dituju ni mmg bushukkk nye mamiiii......smpi bole pengsan.bau bole melekat kt baju setaun. but i thought..

xkan la dahsyat sgt kot.

so i xd la prepare sgt dr segi mental dan fizikal.heheh.

skali dah sampai..o mak aih!ape bau yg paling truk u ols pnah bau?btaw sket?

i rase bau plg dahsyat i pnah bau was ms basuh buntut adik ms kecik. peace!hehe. ;p

trust me..mmg busuk gile tmpt ni.dah la jauh nye bukan maen lg.line jap2 hilang.terkubur trus niat membuak2 nk eksyen kt kwn2 i tgh kt mill station kelapa sawit. ;p



i pening2 dah bau.hadoiyai.haha.

tp yg i plg respect was the way the woman who came along with us yg drive td.gile la weh!die drive mmg gangster hbs wa ckp sama lu derr...klo tgk muke mmg xcaye.boss gus pn ckp dia otai.pergh!tabik spring yg potential value melampau.

akhirnya i smpi jugak kt TNBR ni.fuhh penat gile tp x setanding menahan bau kelapa sawit tu la.ngeh.

k la u ols.maybe ni entry last utk this week.sobs. ;( .weekend ni xd internet sbb i pindah umah baru.hee..internet x install lg.tv pn channel bese je.tp xpe.isnin je i update trus ye.siap post gamba lg! :D

tenkiu!lavyah! ^_^

p/s : boss i bwk kete very the gerun.seatbelt pn die x pakai.ingt2 u ols.pape pn safety first yea!dunwan abaikan ur safety.ever! :)

Thursday, June 23, 2011

ipHONE 5 IDAMAN

assalamualaikum..

nowadays..mmg we definitely can't chase technology.kan?baru je beli model baru,tup2 came out new model.pastu rs menyesal sbb x tggu.tp actually same je.sbb nowadays mmg cpt sgt keluar new design,model.bukan mcm dulu.

dulu handphone gabak baling anjing tu lame gile nk tggu kua phone baru kan?

dats y i kureng sket nk update phone ni.hehe...now ni pakai touch screen Pixon pn sbb bday present.klo x,dream on je la. -_-"

so let's talk about something yg everybody been waiting for.esp MAC fan.

IPhone 5 is coming!!

rasenye sme da taw kn?ni for those yg xtaw. :)

before tu i nk expose sket psl rumours2 yg ada kt internet psl iPhone 5.kite tgk gambar je la nk?boring la bace byk sgt.hehe... ;p

PRESENTING!!!!







DAH.enuf with the rumours.haha!

back to the business!

ok.so wat's so special about IPhone5 ni?compared to other generations of iPhone?


the answer is IOS 5

IOS 5 ni ape la?????

IOS ni is a system where u can do everything on ur IPhone without connecting it to ur PC ke MACbook ke..yela..klo x nk download lagu je u ols kn connect dgn iTunes kan?

and it's useful if nk gune iCloud.iCloud pe plak ni brader?

iCLoud ni function die mmg superb..u ols xyah penat2 nk updatemovies ke songs ke..while u're sleeping...nnt diam2 je si iCloud ni updatekan.automatically.nice huh? :D once u sign up with iCloud,trus u ols dpt free 5GB storage. aaa...free tu. :D

so ni lah list yg system creator ni buat.

notification center : notifications u ols kt one place je.sme kt ctu.just swipe down from top and choose updates mn u ols nk.email?FB?twitter?weather? byk lg.n the best thing is,die x interrupt watever u're doin.cool kan? :)

iMessage : yg ni system works in a loop dlm Messages Apps.ala2 BBM jugak la ni kot rasenye.tp u ols boleh connect dgn org2 yg kt iPad,iPod dan segala jenis mcm i.haha.u ols bole send photos,videos,contact,etc.n u ols boleh tgk if org tu is typing a msg.mcm YM! :)

Twitter : haa..ni utk org2 yg x puas tweet2.hehe.with IOS 5,u ols sign in je skali dlm setting,then boleh tweet directly dr mn2 apps u ols nk.i.e : safari.photos,camera,youtube..etc.klo nk mention, kt contacts u ols bole add twitter info kt contact.as easy as that.cool jugak neh!

Documents in the cloud : yg ni u ols create or compose,save.then u can have ur workpiece kt iPad or iPod.sng je.xyah transfer.

Photo stream : concept die same je.snap.then da ada kt semua tmpt. :)


okay..byk lg actually yg i ade baca..tp ni je yg i mampu post sbb i ade keje sket nk buat.hehe..if u ols nk more info,u ols tgk la kt site MAC okay. :)

ok peeps.i gotta go. :)

rajin2 la comment ye. :) sp comment i bg hugs.wahaha!!! ;D

merci! lavyah! ^_^

p/s : mlm ni practice utk show on sunday! :)

Wednesday, June 22, 2011

lawak nye la post kwn aku sorg nih.haha!

assalamualaikum..

pd ptg yg mulia lg bersejarah dan aman damai lg memenatkan ni,i nk share dgn u ols slh satu cerpen pendek dan klaka oleh kwn saya... BOB.

dimulakan dgn pengenalan diri penulis :

beliau adalah bekas pelajar uniten.dan merupakn slh seorang ahli kumpulan ASTENA.beliau menyanyi dan menari.eh silap.die join teater.dan i mmg x pnah x impress dgn penulisannya yg bersahaja dan buat org x kering gusi bila baca.ni antara post die yg buat i terkekek dlm office sorg2.

Cerpen Indie : Kisah Benar ~ Malam Porno Punk Anti Sistem

Tahun 2000, Kolej Lagenda, Langkawi.


Ketika itu Hadi belum lagi mencecah umur 18 tahun. Masih 17 tahun. Kehidupan di kolej memang liar. Kolej terletak di bekas chalet, tepi pantai, memang tak ada suasana belajar langsung!

Di zaman itu, tak ramai orang ada komputer. Jadi, hiburan juga adalah tercatu. Kalau sesuatu bilik itu ada radio pun sudah dianggap mewah.

Ada seorang mamat diketahui umum membawa set komputer di dalam biliknya. Lalu kecohlah satu blok bahawa wujudnya satu medium hiburan yang paling optimum pada masa itu.

Jam 9.00pm

Faizal, teman sebilik Hadi memang cukup masyhur sebagai perancang aktiviti bukan-bukan dan selalunya bermoral rendah. Sambil tersengih, Faizal mengeluarkan kotak arkib saktinya dan menunjukkan beberapa keping objek maksiat.

Hadi yang pada ketika itu masih belum dewasa, hanya mengikut perangai Faizal yang lebih tua setahun. Hadi memandang tinggi pada Faizal dan menganggap Faizal kaya dengan pengalaman dan remaja urban yang cool. Kerana ingin kekal urban dan cool, Hadi sentiasa mengikut rentak Faizal.

Dengan kepingan vcd porno pelbagai tajuk di tangan kiri Faizal, mereka melangkah ke bilik mamat yang ada komputer itu. Oleh kerana mereka agak popular dan menjadi ikutan, maka beberapa remaja lain yang tinggal sederet dengan mereka juga.

Sampai di bilik itu, dengan izin dan restu tuan punya komputer, maka vcd dengan tajuk tak senonoh ada perkataan "bang" di belakangnya pun dimasukkan pada pemacu cakera. Oleh kerana Hadi masih buta IT pada waktu itu, dia hanya membiarkan mereka yang celik IT menjalankan tanggungjawab.

Bilik yang pada asalnya cukup muat untuk 4 orang, dengan sekejap sahaja dipenuhi oleh lebih kurang 20 orang remaja yang penuh dengan perasaan ingin tahu. Ternyata, remaja memang mudah tertarik dengan hiburan berkonsepkan maksiat. Tak kisah bersesak dalam kehangatan cuaca kathulistiwa.

Dalam umur sebegitu muda, memang mudah teruja walaupun menonton porno beramai-ramai. Dalam keterujaan seperti itu, hal keliling selalunya dipandang sambil lewa. Semua biji mata terpaku memandang skrin 14 inci yang sedang elok memaparkan seorang wanita telanjang bersedia untuk digomol oleh 5 orang lelaki bertubuh sasa. Tak ada seorang pun yang mempedulikan daun jendela yang ternganga luas, di sisi bilik

"Hah! Buat apa tu?!"

Kedengaran satu suara orang tua tepat di jendela. semua remaja dalam bilik itu kaget. Seorang pengawal keselamatan, yang hanya nampak dari paras hidung ke beret, sedang menyuluh masuk ke dalam bilik. Keadaan sepi dalam masa lebih kurang 3 saat.

"Jangan bergerak semua!"

Pengawal keselamatan yang agak berumur mula menggunakan radio walkie-talkie untuk meminta bantuan mengepung pintu utama bilik.

Dalam keadaan yang masih kaget itu, hanya Faizal mampu berfikir tajam.

Faizal dengan yakin, menggunakan selimut, melindungi tubuhnya dari pandangan pengawal keselamatan itu, lalu berjalan selamba keluar dari bilik.

"Jangan lari! Jangan bergerak!"

Sergahan pengawal keselamatan itu ternyata tidak membawa erti apa-apa. Bertaburan semua yang ada di bilik itu lari keluar ikut pintu hadapan. Mengikut langkah berani si Faizal.

Oh, rupanya hanya 18 orang sempat lari bertaburan. 2 orang manusia masih tertinggal.

Seorang yang baring tidur di katil atas, Ijam, salah seorang ahli asal bilik itu.
Seorang lagi adalah Hadi. Rakan sebilik Faizal.

Hadi tidak ikut lari, kerana kakinya sangkut di celah katil bawah. Pehanya yang besar sukar untuk dikeluarkan dari kerangka kepala katil. Lalu, Hadi pura-pura tidur, dan berselimut.

Ketika pengawal keselamatan seorang lagi mula masuk ikut pintu hadapan. Mula menanti di pintu gaya polis memeriksa rumah kongsi pendatang haram. Skrin komputer masih menayangkan aksi tak senonoh. Ijam dengan wajah mamai, pergi ke komputer lalu menutup komputer.

"Hangpa tengok apa ni?" Kata pengawal keselamatan itu sambil merampas vcd porno itu.
"Ikut saya pi balai pengawal!" Arahan pengawal keselamatan kami turuti.

"Saya tak tau apa-apa cik, saya tidur dari lepas maghrib tadi." Kata Ijam membela diri dengan ringkas.

"Saya mula-mula nak main game cik, masa tu ramai yang tunggu turn. Saya pun baring-baring lah. Sedar-sedar saya dah terlelap." Hadi juga membela diri dengan cerita rekaannya, sambil gosok-gosok mata, betul-betul gaya mengantuk.

"Hanpa, habaq betui-betui. Toksah nak menipu. Hangpa tau tak ini kesalahan besaq. Ini bukan salah biasa, yang boleh setakat bayaq denda. Tengok benda lucah ni boleh kena tindakan tatatertib!"

Ijam dan Hadi hanya buat muka toya. Masing-masing memang muka sememeh, dan rambut kembang tak sikat. Hanya buat gaya bodoh habis dalam sesi soal-siasat itu.

"Benda ni, tak elonk tengok hangpa tau. Walaupun Mahathir tak kisah, tapi Nabi kita marah. Tak suka.."
Pengawal keselamatan itu meneruskan kutbah percuma beliau.

"Ok lah. Tulis report statement kamu, nanti tunggulah apa kata pihak kolej"

Setelah selesai menulis laporan pengakuan, lalu Ijam dan Hadi pun berjalan pulang ke bilik masing-masing.

"Fuh, nasib baik selamat. aku berlakon je tadi" Hadi berkata pada Ijam sambil berjalan dalam gelap.
"Aku pun.. hehe" Ijam juga menipu sebenarnya.

"PAP!" Hadi dan Ijam membuat high-five kemudian meneruskan perjalanan diiringi rentak Sex Pistols.

wat do u think?sila click nama beliau BOB utk baca lebih byk article yg boleh buat u ols pecah perut.

arigato! lavyah! ^_^

p/s : nnt i ada show kt pentas studio.jom kite g same2 nk? :D

tgh hari ku yg bz

hye!assalamualaikum..

x sempat nk update pape.

i gotta run.

too much to do today.

i dah pening dah.@_@

hari ni mkn adik msk lagi.time kasih adik syg!

arigato!lavyah! ^_^

Tuesday, June 21, 2011

ingt korea je ke boleh joget2?malaysia pn bole la! :D


assalamualaikum!

before anything...i nk tanye.who likes K-Pop yawww???
wassup yaww??!!!i dun really like K-Pop yaww....
i sound like a N***a yaww..
ok la.potong crap.i nk ckp psl kumpulan yg baru nk naek ni..

TARAA!!
V.I.P
a.k.a
Versatility in Performance

td i bukak melodi.lps cite bini kedua, came up this K-Pop issue yg dah menular sampai sme org pn tergila2 byg,mandi x bsh sebulan,makan x lalu sampai jd kurus mcm org2 korea dlm video clip tu.ngehss...

so ni la yg dpt diringkaskan psl Malaysian Pop(gituu........)

firstly...ade adam dlm group ni.dlm otak i ols ni kan u ols,klo adam je mmg xyah pk lagu laen dah.msti lagu genre dance music.btoiiii dakkk????so after wawtching the video on melodi td, mmg K-Pop hbs lah u ols!!!

tp btul jugak ape yg Adam ckp..bnda yg tgh laris, y not kite jadikan sebagai inspirasi and maybe we could think of something better.same je la mcm u ols blogging ni kan?zmn tok kaduk dulu mn ade org blog2 ni.tulis surat je lah.tu yg ade surat layang tu.tp bile blog ni dah jd mcm style and boleh tmbh income,sme org pn nk buat kan...gitu la umpamanya...hehe...

i buat blog sbb teruja dgn aktiviti harian sndri.boleh? ;p

tp kan u ols.i bkn nk kutuk.tp ni based on observation ye...skali lg i ulang...OBSERVATION.based on yg i tgk kt melodi ye uols...i nmpk adam kurang sket la dance compared to others.hoho.tp he can dance.maybe ms 2 die cm x ingt step kot.mamat yg dpn skali tu cantek dance moves die. i loike! :D


tgk si adam ni.die pn dah nmpk mcm org korea.hehe..

pape pn.all the best u ols.jgn ingt product malaysia x bgs.lg2 klo KRU production.i think they're gona be fine.sbb kate adam lagu2 diorg still taste melayu.peace!!! ^_^

merci!je t'aime beaucoup! ^_^

duit bergolek2 boleh caye ke u ols?

assalamualaikum and selamat tgh hari cikgu!
hari ni i nk ckp psl duit je cikgu.boleh?
sbb i rase duit byk sgt melayang bile nk pindah umah ni.kan cikgu?

peace!
;p

pg2 sampai je office i trus bukak email.then i received an email that sound exactly like this :

Malaysian Young MILLIONAIRE Reveals Internet Secrets

i mcm ml nk bukak.bia la.

5 minit kemudian..

y not. -_-"

so i pn bukak.n baca the whole thing

tp kan..bkn nk ckp ape la..very typical advertisement as we can see yg involve dgn skim cpt kaya ni sme..msti nk tayang mercedes.kan????
tayang la kete laen babe!

ferrari ke kan?

i baca sampai hbs taw u ols.mcm quite convincing.tp tu la.kn byr RM90 beli brg die.huhu.tu yg i mls tu.dlm purse tggl 20 hengget.gigih plak i nk beli kan?nk mkn ape?mkn brg die tu?boleh2.kenyang jugak agaknye kan?

i rasa mcm ketandusan duit sgt lately.and penat.and xd hiburan lgsg.adeeeeeeeeee je keje yg i kena buat.x hbs2!huh! ;(

i wan some money..boleh la i hiburkan diri,manjakan diri mcm yg ni.mn2 yg u ols berkenan.amek je la.i blanje. ;p


skang ni tido pn mimpi duit je.cmne la nk hidup klo xd duit kan?i asek pening pk duit je.haih~teruk prangai. -_-

td sorg kakak kt office i ade tanye psl pulau ape yg i pnah pegi.i btaw la sket2 kan.tp ni satu i x pnah .KRABI.tgk gamba dan click pls?u'll be amazed!seriously!!arghhh~~~~nk amek lesen scuba!!xd ke org yg murah hati nk bg i RM 1250 pastu suh amek lesen scuba??kedekut!huh~~

tolong la....nk scuba!! ;(

haih..tempting la penyu ni.i ingt lg i lggr penyu ms kt perhentian.ahahaha!!it was fun.sape yg x pnah g perhentian lg..silalah pegi.ade entry i buat pas g perhentian dulu.tgk cni. tp sila beware.18sx.i sexy byk dulu.peace!dulu je k.skang da baek taw! :)

sme pn tempting ni.baek i stop browsing.klo x nnt lg kuciwa.sobss~~~berhenti dulu ye di sini..

merci beacoup!je t'aime! ^_^

p/s : lagu second da siap tp xleh upload.sabar ye u ols. :)


;(

i nk upload video lagu baru i yg da siap....tp y xle upload video ni??sobs... ;(
ade sape2 yg taw nape? ;(

pleassssseeeeee.....i need ur help!!!!!!!
T_T

Monday, June 20, 2011

PERNAFASAN TERHENTI

assalamualaikum..

hye uols.dah 2 hari x update.sorry ye.bkn saje je xnk update.tp makcik dah tua..x larat dah nak menaip.mata pn dah rabun.ngeh.nk ke jd tua?xnk xnk!!nk immortal.bole? -_-"

1 2 3!sebenarnye i x brp nk sihat,n yg lg memburukkan keadaan i yg das sedia bughok ni,i have to clean up my new house kt unipark tu.

YE!saye akan berpindah x lame lg!

dah few days i n my sis bertapa kt umah kosong tu.alhamdulillah..now ni umah dah clean and clear.skang ni tgh dlm process nk mengecat.ye tuan tuan dan puan puan.saye mmg pengecat umah!adik saye pn!sape yg nk amik upah mengecat?silakan..RM150 utk 1ft square. ;D

i x terer pn cat.frankly lah kn.x pnah mengecat pn seumur hidup.cat drawing block pakai water colour ade lah.tu bole consider mengecat ke u ols?bole la ye.

so after je proses mengecat ni dah bole la msk furniture.nnt ade org dtg psg...hoyeah xyah psg sndri! :D

skang ni i'm wondering ape la style yg my mum dah design utk we ols.i was thinking of somethin simple but nice since the room is quite small so i guess complicated design will be such a mess and crowded.kan?
i dah googling2.n i love some of these designs.cekidaut!

yg ni ade 2 katil.i xd la minat sgt tp if dah xd option,m ok with this. ;)

yg ni ols?mmg i minat hbs!!!dgn laci kt bwh tu,the colour...suits me i tell u.hehe.

yg ni pn i ske sgt!the colour very nice kan.tenang je.n like the fact that the designer arrange the bed and study table side by side.i xpnah terfikir pn nk wat cenggini.haha.nmpk sgt x creative pn.ape ko taw najilaa??

menyanyi dan menari saje bole x?sobs~~~

tp at last,it's up to my mum.die yg design kan.so i pasrah je.mum knows best. ~_~

ok so..rutin harian i starts from today is :

pagi2 g keje | adik i hnta n trus beli brg msk(if da ade xya beli la)

lunch break | adik i dtg bwk lunch,die msk

ptg sambung keje | adik i sambung cat or kemas umah

blk keje | adik amek(stop mengecat jap.tett!)

g umah baru same2.jom kemas sampai mlm!

sumpah la derr..wa ckp sama lu derr...wa penat gile satu hari.wa rase mcm nk upah hantu raye je buat sme keje wa!!!

jgn2...x baek x baek...dosa tu najilaa....

and so...the week goes on mcm ni je la....i kena byk2kan bersabar and jgn pernah mengeluh!. :)

p/s : lagu bru coming soon.dah 80% siap.nk figure out solo je. :D

arigato!aishiteru!
^_^

Friday, June 17, 2011

AXN challenge tu ada lg lah! :)


Assalamualaikum.

hye!i ade good news for everybody..smlm i tgk iklan kt AXN.
dgn rasminya AXN announced : registration date has been extened to 22nd June!

so grab ur frens along.ingt...kn above 18 ye. and lets have some fun!! ;)

click here for registration and info.



gud luck u ols!if ada antara u ols yg dah register pls lemme know!
tx 4 reading.lavyah! :)

p/s : lagu baru da ciap sparuh.

nota tapak kaki : bnci mkn ubat la.ape bnda yg sdp n bole hilangkan demam?sobs. ;(

lauk mlm.

video

this is a song by birdie - skinny love.

have fun listening.

n have a gudnite sleep folks! :D

lavyah!

^_^

Thursday, June 16, 2011

kau rasa kau tough???


Assalamualaikum.

nmpk x banner kt atas tu..haa..ni challenge AXN..mcm ala2 explorace la.

u have to form a team consist of 2 members,both must be above 18years old.tua2 dia xmaw naa...

the audition will be on 25th June.
I think of joining but then pasrah je sbb tarikh tutup registration was yesterday. ;(
tp xpe..i g tgk pn jd lah.hehe.
event ni kt OU taw u ols.jom la kite g tgk ramai2.
if i msk kan best..u ols bole cheer utk i.bwk pompom,band.gituu kn berangan.
-_-"

tgk prize die....tu diaaa..ni yg lg mkn hati ni.i rasa i mcm bole mng je sbb i fit.wahaha! ;))


ni finalist penang.syok la u ols dpt msk.i ske btul2 bnda2 cmni.sbb nnt bile x mng,bole gelak2 blk teringt ape yg jd ms tgh duk kalut tu.haha! ;))

tx 4 reading.lavyah! :)

p/s : ade ke org yg u ols knal msk?klo ade we all nk tgk die klo die dpt jd final contestant yg 10 org tu.hehe..

yeay!!!berjaye jugak siap lagu i!!! :D

assalamualaikuuuummmmmm!!!!!!!

wah!sronoknye!puasnye!huarghhhh~~~~

nk taw kenape x u ols?

haaa....satu hari suntuk x hapdate pape kt blog ni.cian die sorg2.pastu org2 yg kt soutbox tu pn sian kt diorg sbb i x reply satu pn.sorry u ols.i xd mase pn nk jenguk laptop.pastu bile i nk jenguk je msti ade something nk kacau i.haish!

so...untuk membalas budi anda yg sudiiiiiiiiii jengah blog i yg x seberapa n byk ngarut ni...i ade present utk u olsssssssss!!!!

but firstly.....(msti potong je kn korg tgh excited.hehe. -_-")

meh nk cerita sket.i blk je umah td,trus ade rase nk jadi creative. ~_~
so i amek gitar then i started playing.it was like S*** at first.tp lame2 i try tuka here and there.
ok la..boleh la jadi lagu kn.

so i siapkan jugak sampai lah ke saat ni.thank goodness siap jugak.tp haruslah diberi amaran keras supaya jgn letak harapan terlalu tggi taw.u know why?

1. suara i bknnye sdp mcm siti nurhaliza ke,taylor swift ke,lady gaga ke.suara i mcm suara najilaa je.hehe

2. i x pndai sgt maen gitar.berterabur gile i maen.klo sape yg hebat maen gitar dgr ni msti pecah perut terburai isi je gelakkan i.sobsss....bg la can...I AM learning.. :D

3. background video ni x cantek pn.bilik i yg kecik je jd tmpt shooting.

hurm...tu je la kot reasons yg i think i can come out with.klo ade lg nk tmbh silalah.hehe.

oh btw..this song is about a person yg try to move on,to be strong.gituuu kn... :D

so...enjoy the song...this is called.....

EMPTY
^_^


video


okay..da dgr?????sile beri komen.yg membina and inspiring please...... :)

thank you 4 reading and watching and listening.lavyah! :)

------sedutan tambahan------

lyrics for empty

Waking up and feeling empty

Lying down on my bed alone

Thinking of the love u've grown

Might be too much for me to move on


Mother told me how beautiful I am

but that's just the way she handled me

All i want is to be in ur arms

But being yours is what i'll never be


Chorus :

I have a soul to be free

And i,I want yours to be complete

But i know that u're leaving

No I wan't beg,no I want plead


All the love,I gave in,u pushed away,down on me

Tell me this isn't real

Now I have learned,and I moved on,gonna say goodbye,u're all alone

And now I am free

^_^


Tuesday, June 14, 2011

terlajak perahu ssh nk undur,telajak tido,sampai skang xleh nk tido2.

i INSOMNIA.

for real.

~sigh~

dulu ms muda2 x pnah kesah pn psl insomnia ni.tp bila usia makin lanjut.uiceh.mula rasa mcm xleh handle insomnia ni.sbb effect my daily work.

ibaratnya gini lah mate i bila each time i wana go to bed.pathetic me.soooo pathetic.argh!
bile dah jd eruk,pathetic,so i mula tiru tactic2 palsu org konon2 genius yg post method nk suh tido cpt.antara yg plg lame tactic n i think everybody knows is..

kire kambiing lompat pagar.wat ta hell man.i dah give up dah kire kambing.bia je la berapa ribu kambing pn nk lompat.ngehh~~~

pastu bile i nk tido..i rapatkan bijik mata.tido najilaa.....tido...........
but seriously, wpun at the age of 24.. i think i've had enough.i have to get a solution for this freaking annoying disease!let's google it!

Tanda-tanda dan gejala insomnia

• Sukar untuk tidur, berbaring dalam keadaan jaga lebih daripada sejam atau lebih sebelum dapat melelapkan mata.

• Tidur yang tidak nyenyak dan sering terganggu, contohnya terjaga beberapa kali di waktu malam.

• Terbangun di awal pagi kemudian sukar untuk menyambung tidur semula.

• Terasa letih atau mengantuk di waktu siang menyebabkan kerap tidur di siang hari.

Apa faktor-faktor yang menyebabkan berlakunya insomnia?

1. Faktor gaya hidup
Faktor gaya hidup lain yang boleh menurunkan kualiti tidur ialah seperti waktu tidur yang berbeza-beza setiap malam, pertukaran masa kerja, perjalanan jauh dan berpindah ke rumah baru. hurm....sure.ade yg terkena btg hidung i.

3. Masalah psikiatri
Kemurungan, gangguan keresahan, Skizofrenia, gangguan bipolar, penyalahgunaan bahan seperti dadah dan ubat-ubatan boleh menyebabkan insomnia.

4. Persekitaran tidur yang tidak selesa
Persekitaran yang bising seperti bunyi lalu lintas, kapalterbang, atau bunyi televisyen jiran boleh menyebabkan tidur terganggu. (yuyu msti experience bnda ni sbb pakcik ptg rumput slalu kejut die bgn pg. :D) Bilik yang terlampau terang, suhu bilik yang terlampau sejuk/panas dan bantal atau katil yang terlalu lembut atau keras juga boleh mengganggu tidur.

cara nk elak?

Elakkan! ===>

• Meminum minuman yang mengandungi kafein (seperti kopi,teh, minuman kola) dan alkohol, merokok atau mengunyah tembakau 2 hingga 4 jam sebelum tidur, bergantung kepada bagaimana ia boleh mempengaruhi kemampuan anda untuk tidur.

• Tidur dengan perut yang kosong atau terlalu penuh.(hah!i did this!a lot)

• Membawa perselisihan atau masalah ke tempat tidur jikalau ia boleh diselesaikan sebelum itu.

• Memaksa diri untuk tidur dan merasa risau mengenainya.

• Tidur sekejap-sekejap pada waktu siang.( i know most of u did this.hehe.)

sila silalah! ===>

1. Bersenam secara tekal 3 hingga 5 kali seminggu. jgn plak u ols senaman berat sebelum tidur sbb nnt lg ssh nk tidur.

2. Berehat sebelum tidur. Berhenti daripada membuat kerja beberapa jam sebelum tidur. Belajar cara-cara menenangkan diri dan mengosongkan fikiran daripada kerja atau masalah. Ini kerana apabila fikiran anda terlalu aktif, anda akan menghadapi masalah untuk berehat.

3. Pastikan persekitaran tidur anda selesa dengan cara mengurangkan gangguan luaran seperti cahaya lampu dan kebisingan. Tidur di atas tilam yang selesa, bantal yang lembut atau memakai pakaian tidur yang longgar.

4. Tidur hanya apabila anda rasa mengantuk dan gunakan tempat tidur anda untuk tidur sahaja bukannya sebagai pejabat atau tempat menonton televisyen.(ahah!i like sleeping while watching tv!)

5. Jika anda berbaring dalam keadaan jaga melebihi daripada 15 minit, keluar dari bilik tidur dan cuba lakukan sesuatu yang menyenangkan dan merehatkan anda.

Lakukan aktiviti-aktiviti yang merehatkan sebagai amalan sebelum masuk tidur untuk menimbulkan rasa mengantuk seperti:
• Mandi air suam
• Minum susu suam.
• Membaca buku yang membosankan atau bahan bacaan ringan seperti majalah.
• Mendengar muzik yang menenangkan.

Bangun pagi pada waktu yang lebih kurang sama tanpa mengambil kira waktu anda tidur.
Semak semula preskripsi dan ubat-ubatan yang anda beli dengan pegawai farmasi untuk mengelakkan dari terambil ubat-ubatan yang menyumbang kepada masalah tidur.

hope this help!
:)

tx for reading.lavyah!

p/s : smlm dah pektis lagu teenage dream!watchout everybody..hehehehe... ;p

nota tapak kaki : nnt nk update psl progress rumah baru i. :)

Monday, June 13, 2011

tgk skali pasti tergoda!pasti menjadi sarapan untuk semua!yeah~

bermula dgn muka poyo.konon2 hebat sgt carik chords. :D



show off secara halus..gitar i is white in colour with strings yg dah karat!peace! :D

ready....get settt....go!

video

i AM a rock star leleh!

hoyeahhh!!!!!!!

assalamualaikum..
(da ngarut pjg2 baru bg salam -_-")

hari ni i ade feeling2 nk jd rock star leleh.

i really really love christina perri's jar of hearts the moment i first heard it.

so i cari the chords on the internet.of course kt ultimate guitar.

n i try main.

bughoookkkkk nye main guitar!
huru hara nampaknye di situ ye.
menunjukkan saye mmg xd bakat ye!

tp i nk post jugak.

sbb i feeling2 sgt.haha.

enjoy

thanx for reading!lavyah! :D

Sunday, June 12, 2011

kambeng bakar ayam bakar puyuh bakar

assalamualaikum u ols~~

see this funny goat or lama kat atas ni?very cute la.ade ke kambing cmni?klo kambing sme cmni,mmg xd kot org sembelih kambing sbb asyik nk tergelak je tgk sampai x smpt sembelih.

rasa2 ape yg u guys boleh buat dgn kambing..i ni if ckp psl kambing, i ingt bbq je.nyumm2!!!

ataupun u ol bole try siat kulit die buat baju sejuk.i pnah buat skali dulu. menipu. -_-"
lalu pulak nk siat kulit kambing sndri?siang ayam pn x brp nk btul lg.

yummmmyyyyy~~~~~~so ni lah basically i buat dgn kambing tu..tp ni cantek sgt ni.i xd capability cmni.hehe.

ni contoh2 marinade sauce yg u ol bole jumpe kt kdai.mydin ke tesco ke cold storage ke kdai mak mah ke.kak pah ke.
tp i ske flavor teriyaki.sdp!mn2 brand pn ok.masterfoods ke kikkoman pn bole.amek yg roasted garlic.yums!



pd yg ske bbq sauce,u ol bole gune yg mn2 pn.i x ske sgt.tp ni suggestion i la.nk try silakan.tp klo x ske jgn hentam i plak.hee..

so jumaat mlm aritu i went back to melaka..my mum decided to make us bbq.got lambs,chickens n everything.

it's good to have this thing.i duno wat is it called.haha.tp tmpt nk bkr2 ni la.my mum dah buat siap2 kt garden blakang tu.mmg everytime nk bbq pn kt cni.dat nite, my dad yg tlg bakar arang.all these while x penah pn.nice one ba! :D

ni lah tmptnye.ala2 gazebo.mini gazebo.better than nothin rite? :)

da siap bara..we started off with the lambs....

ni puyuh n chicken.ade hotdog n chicken breast as well.
memperkenalkan!!!!!!bibik nadia dr tanah jawa!! -_-"
ni adik i.sori dik.sj je gurau2 mlm2 ni.hehehe...
go bibik! ;p

ni lah resultnya......gile kau!mkn ni smpi hbs pastu perut kembung mcm ikan buntal kembang x kuncup2.

tu je la gamba2 yg i ada...my mum mmg ske buat bbq ni.n we ols adek bradik mmg feveret lah!!! :D but i have to remind u, u can't eat lamb too much.merbahaya u ol...jantung kena jage tu...ingt!


k u ol,i kena tido ni.esok maw kilija..

if ade sape2 yg nk share ngn we all resepi bbq yg lg best, sila2lah comment ye u ol...i dahagakan comment.wehehe.. ;p

thank you for reading! LAVYAH! :)