Followers

Pages

Friday, July 31, 2009

its a wheel i shud say...

post title xd kena mengena dgn post..huu..
najilaa dah mls nk bercerita di blog..kerana terlalu byk benda nk distory..
so..drp penat2 hadap laptop..baek hadap diri sendiri a.k.a termenung.. (T_T)

camne2 pn..najilaa ade wishlist terbaru..

1. suar purple
2. iron rambut yg shiny silk tu..
3. si _ _ _ _ _ (aku mls nk sebut..die fhm la sndri.)

ni 3 wishlist aku..4 now lah kan..

anyway...sabtu and ahad ni ade show..
sabtu di gmi..ahad di cyberjaya..sabtu tradisional(lagu amat slow.xle blah..tp still cool.hehe)
ahad ni retro..saksikan aku n my dancers pakai skirt and dress colour2..hahahahaha....
monday test MOM (serammm~~~)
tuesday quiz TOM (serammmmmmmmmmm~~~)
friday test fluids 1 (serammm btul!!!!)

byk bnda seram 4 dis week...huih..kuatkan semangat!!chaiyok!
:)
berusaha dptkan semua yg saye mahu!hik.. (^_^)

Saturday, July 25, 2009

video

"You Belong With Me"

If you could see that I'm the one who understands you..

Been here all along..So why can't you see..

You belong with me

You belong with me.

perkara yg boleh buat saya gila sekarang~



u're soooo ready to let me go...
fine...
aku accept..kalau b4 dis aku wondering and hoping..
now aku taw aku di mane..
disappointed..frustrated..i couldn't imagine how i feel towards u rite now..
i tot u worth much more than that..but i was wrong..
i was hoping 4 sumthing more..bkn bnda bodoh tu yg aku nak..
if ko fikir aku semurah tu..u are wrong..walaupun ko cuma bertanya..
tp pada aku..once ko bertanya..dah cukup utk tunjuk d real u and wat u feel towards me..
time kaseh la buat aku sedar yg aku ni tersalah hope..
wah~~
air mata aku dah cukup kering..dah x larat nak tanggung sume bnda nih..
before dis ko ckp aku yg nk let go evrything kan..
tp hari ni..aku dah taw la kan..yg sbnarnye ko yg beria nk lepas aku..
ko mmg xnk pape dah..heh...
maybe i sound a lil crazy here..but trust me..aku rasa sakit yg amat..
sakit yg amat sbb aku jatuh kali kedua sbb ko..
masa 1st time aku jatuh..aku x sedar..
i still believe in u..sebulan tu cukup indah..cukup indah sehingga aku x mampu nk let go evrythin camtu je..
aku put on weight gila2..aahahhaha..imagine je lah camne bahagia nye aku kan..ahahaha..
sme tu over sbb slh aku..aku mengaku..aku salah..die xleh nk trime aku lg..sampai skang..3 hari di rumah masa aku down tu..tuhan je taw camne..aku hope smpi skang..betapa la sayangnye kan aku kt ko ni..i think u know dat..aku cuma pelik..kenapa begitu mudah berubah hati..i was tryin my best to win ur heart back..seminggu aku try..aku penat..aku try nk chow..tp ko dtg blk..y?coz he said he was tryin to save wat's left..he said he showed me the way..tp aku ni bodoh sgt x dpt nk tgk hint yg diberi..my bad..bodoh nye aku..
haih~
i duno wat's up 4 us next..but to be frank..aku xnk tgk muke ko pn skang ni..
tlglah stay away..jgn bagi aku pape hope..as a friend skali pn..
kewujudan perempuan sial tu!!(aku baru taw semalam.sgt terkejut n xleh tido)
yg konon2nya msg ko nk taw psl aku n ko yg dah over ni..konon2nya concern..padehal......heh.
bitch...(jgn amalkan penggunaan ayat ni.gelaran ni hanya utk perempuan tu.org lain x layak)
mcm mane ko benci dat son of a bitch..camtu a aku benci die..x fhm gak xtaw a..
aku xnk amek taw pape dah pasni..ikut la ko nk wat pape..maybe m not good enough 4 u..maybe m just a stupid girl yg menagih kasih sayang ko..pathetic me~(klo die bace msti die ckp..u fikir la ape yg u nk fikir..)haha.
aku akan ingat setiap benda..each n evry single thing yg we've done together..those were sweet memories yg aku xleh lupa..n tx 4 sebulan yg amat indah tu..aku x pnah rase cmtu seumur hidup aku..first nite aku bersama dia..aku ingt masa tu kat OU.die ajak tgk salvation(aku da tgk cite tu padehal.)..dalam wayang tu die cakap ape?aku ingat evrythin..sebelum tu kat tasik..detik2 aku terima dia dlm hidup aku balik..haih~mamak kat subang..aku ingat setiap words dat he told me..aku simpan sume bnda yg kite buat..aku ade file lagi simpan sume bnda tuh..haha...klo aku jadi tuan punya diri aku amat bangga...heh..lepas ni if member2 tanye die..(mane awek ko?)aku harap die ckp..aku dah single..
sakitnya..after all the hard work..after all dat happened..ni yg jadi..dis is wat we get..

to U...m sorry 4 wat i've done..yg buat u sakit hati..bout ur dad..m really sorry..hope u get wat u want after dis..u're better off without me...seperti mane yg ko ckp..(i dun think u're d one dat i want rite now)sigh~
aku akan ingat bnda ni sampai bila2..

sampai bila-bila..

kamu..u used to be the one that i love..the one dat i care d most..the one who knows evrything bout me..
saya x menyesal kenal kamu..kamu d best thing dat ever happened in my life..tenkiu sgt2..

Thursday, July 23, 2009

awesome weeeeeeeeekends!!!!!!!!! (^_^)

ini kejadian sabtu 2 minggu lepas~
aku n my girlfriends ke KL..mane lg..area BB..sungei wang..pavi..blablabla..kat sungei wang kitorg terjumpa kdai WIG.aku n dayah pn menggedik try WIG2 yg ade..ngehehe..2 wig 10 hengget..mcm membazir..tp bile aku tgh x stabil..duit aku mmg cepat je melayang...so marilah layangkan duit..hehe..
ni rambut wavy2..haha...bile la rambutku nk panjang sampai segini.. -_-'
ni pose dari side dpn.hehe..sesuai x? ;p
selepas seharian berjalan..kitorang melepak kat starbucks BB..da lame aku x rase espresso frap..bazir duit lagi..heh.
ini pula kejadian sabtu lepas..
seperti yg telah dirancang..kitorg ade show kt pandan indah..show selama 22 minit tanpa henti..first aku menari selama tu dowh...mase menari peluh menitik2 mcm air hujan..ahahaha...korg try la sndri la..baru taw..hehe...
aku sgt ske baju ni..korset tu plg favourite.hehe...aku baru taw ikat sampin double camne.. -_-' tenkiu k.farah.. :)
lagi satu bnde yg aku ske is make up nye...huhu...make up tu x sempat woh nk blaja..ahahaha...xpe..nnt try test sndri..hihi.. :D

well...tu sebahagian dri activity aku setiap weekend..ade gak activity laen..tp..xleh didedahkan..ahahaha..so..aku rase ckp lah 2 weeks ni aku merosakkan diri aku sndri..cukup la aku membebankan diri aku dgn masalah2..cukup utk evrythin..settle down..yg nk pergi tu biar kan saja dia pergi..yang mahu stay bersama aku..silalah stay..aku alu2kan kedatangan korg.. -_-' (sape je la yg nk dtg..heh)

THE DO'S AND DONT'S...

aku harus terus berfikiran waras..

harus elakkan hobi aku yg ske perasan..(aku sgt suke perasan!!!!!!padahal dia xd pape pn!!duhh!!!)

elakkan berfikiran negative..

pedulikan ape yg org sekeliling ckp..(if amek port..msti aku da msk hospital skt jiwa skang)

sentiasa penuhi jadual harian so dat xd mase utk aku mengelamun..

jgn fikirkan mase2 bahagia..(sgt sakit bile ingt sme bnda tu..)

buang segala2nya yg berkaitan dgn dia...

em..rasanya dah cukup kot..aku akan buat mane yg mampu..aku kena move on..hal dah kacau bilau between me n my frenz..dgn dia xyah ckp la kan.. -_-' heh..sudah2 la tu jadi perempuan bodoh..jgn expect pape dah..penat ber-expect2 ni..kan??sigh~

move on la najilaa~~chaiyok2!!!!

byk btul activity sem ni!

mmg byk!nnt saye update.skarang masih bz.huhu.dgn keadaan internet lembap yg amat menyakitkan hati.dengan emosi yg sgt tidak stabil.baik saye istirahat dulu.tenangkan fikiran.nanti saya bercerita!
:)

Thursday, July 16, 2009

oh!

saya dapat rasa sesuatu!!!!!!!!!!

semalam saya bermimpi~~~

kebarangkalian itu memang tinggi...

mungkin patut saya pergi...

dan tidak mungkin kembali lagi~~

(-_-)

^&$%#@$(*&*^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kenape post aku begini???
sbb aku sungguh kepenatan semenjak masuk sem ni..
adeh~~~
dari masalah dalaman..sampai lah ke activity harian yg melampau..esp weekend..
hahahahaahahahha....
weekend lepas was the best ever...aku berjaya melepaskan segala2nya yg aku rase dgn cara aku sendiri...hoyeahhh!!!!walaupun sedikit x btul..tp xpelah..haih~~~~
najilaa....najilaa....apela nk jadi..huhu...
dis saturday ade show...wish me luck!aku da lame x menari..hehe...
mungkin bercuti dari blog dan segala2nya smpai next week....
tryin to make myself busy..
(^_^)

Wednesday, July 8, 2009

dari MELAKA ke UNITEN ke S.ALAM ke merata2..hehe...

PERJALANAN BERMULA DARI MELAKA...
dalam perjalanan ke uniten..aku bertembung dgn kereta aku yg dulu.sebelum savvy..huu....rindu plak.masih xd perubahan nampaknye. masih silver seperti dulu..masih normal..
:)
bertolak ke s.alam.kakak amy kawen.bkn amy eyh.dak2 stf sme dtg..aku pn join..huhu...d wedding was superb..makanan pn sedap..tp perjalanan ke wedding tu..adeh...dgn sesat2nye lagi..nak amek si seri..bkn maen ssh lg..haha...sme flyover aku lalu..ngehehe..dlm kete da lapa sgt..smpi seri ckp, "aku x kire.aku xnk salam parents die.nk trus serbu makanan."ngeh.seri x senonoh.pape pn..aku sronok sbb jumpe ramai gak la dak2 skolah..huhu..
selepas s.alam..destinasi berikutnya..ALAMANDA.dah mcm umah no2 aku ase.haha.beli brg2 umah jap.sedang2 aku jln dalam carrefour tu leh lak ade promotion cereal fitnesse.btul ke eja?heh..lantak.aku dgn rakusnya nk membeli sbb dpt CD menari.hehe..menari sambil bersenam..duit dah nk hbs pn x sdr diri lg.ngehehe..lps beli ada ujian kesihatan..owh yea..aku dah check..semuanya baik..yg paling hebat..aku..UNDERWEIGHT!!!!!!! (^_^)
ni counter kesihatan..lisya tgh check..
ini pula jari aku yg telah dicucuk2 oleh makcik yg heartless..bila aku tanya..
"makcik,sakit x?"
"alaaaaaahai dik..beranak lagi sekat...."
-_-'
adeh..saye x penah beranak plak makcik
..
lepas kejadian berdarah di carrefour..aku n lisya ke skinfood.lisya beli ape tah.aku mls nk pki skin food.sbb dah hampir sengkek..hehe..
owh selepas ke carrefour..aku terkejar2 mengejar masa dan kawan2 aku yg sedang menunggu.naan dah anta msg mak die nga bebel kt umah.tandanya suh kitorg pick up die cpt la tu.hhaha..a'ai tunggu aku since pkl 3 lbey..hahaha..pkl 5.45 bru aku muncul..lalala...sori ye yunk..hehe..smpi je kat nilai..kitorg pick up naan.lepak kt kedai dekat2 je.mls nk g jauh2..alasan?sbb nk nnt nk kena anta budak naan ni.jauh.malas.hehe..tu la..sape suh kua uniten awal2.hehe..melepak smpi kul bape tah.x ingt dunia.surau dah memanggil2..suh smayang.haha..cerita ceriti..psl prob masing2..tp mcm biasa..no solution.tp at least..lps gak burden sket2..kan? =) haih~~ sayang korang!! =)
hurm..itu adelah hari2 sebelum sem bermula..byk gak dugaan yg perlu aku hadapi.boleh tahan hebat.mls nk hurai kt cni..walaupun aku x dpt nk handle dgn elok..tp..arhh..abaikan..haha..anyway..sem baru dah start..aku ade perasaan baru ke kelas..kalau dulu..perasaan mls..skarang..perasaan takut..adehh....sbb lecturer semuanya garang..mati la den..tp xpe..azam baru yeh...hehe..awal2 sem..semua org pn ada azam baru..haha..byk yg perlu dihadap..byk yg perlu diselesaikan..sigh~~~
tp xpe..chaiyok najilaa..msti boleh!!!
(^_^)

Monday, July 6, 2009

post saya malam ini!

PRETENDING IS BETTER THAN LOSING.

sekian..terima kasih daun keladi...laen kali saye type lagi..

:(

Sunday, July 5, 2009

why? conversation between najilaa and najilaa 2..

najilaa begini.. why?

jadi begini.. why?

cannot be solve dah..
why?

can i just delete dis blog?? why?

can i just erase all the memories?? why?

i can't stand dis.. why?

dis is just too hard for me.. why?

shall i say m too attached to HIM?owh really? but.. why?

sbb byk bnda buat same2 sume la..apela..tu pn nk tanye why.. err..but why him?

coz i know dat he's the one dat i've been lookin for.. why?

i dunno..

:(

but its over..
WHY?

WHY?

WHY?

Friday, July 3, 2009

owh.hari terakhir di rumah!

1) hari ni hari last.mlm last.sepatutnye aku diberi sedikit privacy dgn bilik aku nih.boleh lak ade org dtg menyebok tdo cni lak.pergh..aku amat marah la kan yg sebenarnye.ngeh.tp nk wat cmne.terpakse je la akur walaupun hakikatnya aku nk jeling2 sambil tendang2 kerusi dpn die.ngeh.sudah lah malam2 ku dipenuhi racau.hbs lah die mlm ni.hbs lah aku jugak.sbb mesti die report je kat mama aku racau2.ahhh...bia ah..
2) esok mau pergi wedding.aku ke s.alam dgn seri.si limah n semak x dgr cite pn.xmo g la tu kot.hurm..pas wedding ade benda yg perlu aku settle.aku dah doa byk2..solat byk2..moga2 tuhan kuatkan hati aku
esok.terima ape saje yg jadi dgn hati yg terbuka.moga2 DIA beri aku semangat untuk terus gagah berdiri.air mata dah kering.x sanggup lagi aku tgk semua msg2 yg lepas.biarlah.ape yg dah berlalu.kite biarkan aje.(ye2 je aku nih.ngeh.)moga2 esok hari cerah pula untuk aku.
3) owh.esk mahu ke klinik.aku tak sakit.cek la kt mane2 pn.xd ape.aku mau jumpe doc yg boleh cek sakit yg ada kena mengena dgn hati dan perasaan.x kesah lah berapa byk aku kn byr.tp aku ase aku perlu ubat penenang(mcm michael jackson plak.jgn aku mati dah la eyh?)kenapa perlu ubat penenang?sbb aku dah kena penyakit xboleh tido.HAHAHAHAHAHA...TAHNIAH.ape yg aku harap tidak berlaku,sedang berlaku sekarang nih.
4) mungkin penaipan kali ini nampak agak gila.hakikatnya..aku gila sedikit.sedikit aja.aku cuba untuk memberinya sedikit ruang.owh.hari ini aku berjaya.wpun aku beri dia sedikit masa,(alone time)tp aku masih mengharapkan sesuatu.walaupun dah diwarning,(dun expect anything.)aku masih berharap.coz i've been waiting 4 a miracle..
5) mase dulu..sebelum aku besame dia..aku sgt berharap pada miracle.owh..lame aku tggu dpt gak...tp skrang?ape dah jadi?haih..berserah aje pada takdir..aku akan mencuba selagi terdaya...wpun dia maybe dah buang aku trus..sigh~~~~
6) tolong doa same2...moga2 saya berjaya esok...
owh..jumpa anda di Uniten..
;)

owh...m feeling it..again...haih...

i got no where to turn to..accept u..blog sejati nih.ngeh.
woke up at 8.30am.mimpi ada sedikit indah.
hajat di hati nk tido blk.tp........
arrrhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ape yg aku ase dulu..die dah dtg blk!!!!!!!!!!!!!!
aku dah xleh nk lelap!!
byk sgt benda dlm kepale..
bile da tdo..n if aku terjage jap je...xyah la berangan nk tutup mata blk...
gosh...
help me wit dis...
bile berborak dgn org..konon2nya dgr..tp hakikatnye..
otak merewang..teringt blk sume2 bnda..
"ape die buat?"
"camne nk buat ni?"
"dah xleh slamat ke?"
"nape la aku bodo sgt nih!!!!"
wat do i do now????????????????????
rasenye mcm nk gila..
rasanya mcm nk amek pisau..toreh2 tgn sndri..
but that won't change anythin..dpt scars ade lah..
aku lebih banyak termenung..
mama dah perasan.ape lg..xkn nk ckp bnda btul..
menipu lagi..x pasal2 je buat dosa2 bodoh.
ngeh.
aku hope leh settle bnda ni and maybe back to normal.
m willing to do anythin..
i repeat..anything...
sigh~~
owh anyway..aku benci facebook!!!!!!

Thursday, July 2, 2009

hari yang betul-betul gelap

kamu..
saya tidak bermaksud..
mungkin ada miscom between us..
saya ingat DIA sudah selesai..
kamu..
saya fikir tentang kamu..
saya ambil berat tentang kamu..
juga si DIA..
telah saya tanyakan khabarnya..
mungkin terlepas di mana-mana..
maafkan saya..
kamu..
saya bodoh.
saya pekak.
saya tidak sempurna.
saya selalu terlepas pandang.
saya memang bodoh.
kamu..
apa yang boleh saya lakukan untuk tebus semua ni?
kamu..
saya faham kamu tertekan..
mungkin tidak mahu menoleh sedikit pun ke arah saya..
mungkin perlu saya dan kamu bertemu..
solve semua perkara??
kamu..
i remember di tasik,saya dan kamu..
ingat apa yang kita lalui masa tu?
selepas..sebelum..segala-galanya?
PRECIOUS....(T_T)
kamu..
saya sorry...
saya sangat sangat sangat sangat sorry..
kamu..
love u..always...