Followers

Pages

Friday, April 16, 2010

cerita saya semasa di perhentian part 2

okay fellas..bersambung..


selepas tido yg pjg mlm itu..kitorg bgn dlm pukul 10.30am kot.x ingt ah.tp spatutnya kul 8.30 dah ade dlm boat dah.siap2 g snorkelling.so..ape lg..kelam kabut siap..breakfast la bagai cpt2 then trus turun..pilih equipment utk snorkelling.equipment provided termasuklah goggle and life jacket atau jaket kehidupan.haha.sape2 yg nk rase berenang mcm penyu sewalah flipper.additional RM5 je pn. :D so kami sepakat sme pn sewa flipper. :D


selepas da amek sme brg2 nk snorkel..kitorg pn naek la boat..sempat kn mrh lg ngn abg boat (baju biru) sbb kitorg sebok amek gamba.padehal da lmbt gile kot mase tu.haha.


first point will be..errr..x ingt..damn..tp ctu ikan die byk..care..si ajim,fizi duk sebok ngn roti..bg ikan2 mkn..aku hanya sebok sorg2 menikmati coral..aduhh....terbaek wokk!!!



2nd point is marine park.ctu siap ade besi2 cam panasonic la bagai.bese je ah.tp still ade one side of the beach yg ade coral cantek..sini lah diorg bela segala mcm coral and spesies yg dah makin kurang kt laut..kt cni aku da trus x pki life jacket.sbb ape?rimas!!!!





3rd point,turtle point.yg ni...terbaik~~~turtle bwh kitorg je bhai...



da lame2 aku yg paling dkt ngn turtle.. nasib baek aku kt dpn..sape yg side blakang2 msti dapat chance penyepak flipper famy.hahaha.. ;)) tp malangnye bile aku da laju sgt..terlanggar turtle.haha..sowi mr turtle...i din mean to..huhu..excited sgt..beselah.. ;p ingtkan dak2 ni x nmpk..so aku diam je la..sbb rase cam bersalah kan..turtle tu naek smpi atas kot nak amek udara..taw2 aku lggr.trus trun.hehe..dah puas neok2 turtle..kitorg pn naek boat..mase ni best sbb nawan swim2..taw2 angkt2 kpale nmpk kipas boat.ahaha..org tua..org tua.. ;D









after 3 tmpt kitorg dah kaji..uiceh..masing2 da kelaparan..yela..breakfast mkn roti je 2 keping yg ada marjerin ngn jem strawberry je.coffee ngn tea sme leh refill.minum byk2 kang kembung plak kan.huhuso kitorg pn singgah la kat perkampungan nelayan.sbnarnye bnda ni mmg skali package ngn snorkelling.hehe.makanan kat ctu?sedap!and yg paling best..mase nga duduk2 tu,tbe2 boss kitorg iaitu Dungka hilang jap.dlm 10 mnt camtu die dtg blk ke meja dgn membawa sebatang ice cream malaysia.kaler oren.ade asam kot atas.haha.yg lg best..sbb harga die 20sen je.kitorg cam taksub gile sbb dah sehari duk kat ctu..ssh gile nk carik bnda murah.haha.. ;)) so kami pn ramai2 ikut jejak lgkh boss..beli ice cream malaysia! :D


penat mkn..makan pn penat ke?mstila..heh..kitorg pn bergerak ke destinasi berikutnya iaitu light house..ms kt tmpt ni malangnye xd gamba..sbb sme org cam ke mane hala tah.haha..oh FYI,tmpt light house ni kt tgh2 laut.mase mule2 abg boat tu bwk,kitorg ingt die nk bwk kitorg g siam dah.sbb cam pelik semacam kan..rpenye site snorkelling yg kali ni mmg terletak kat tgh2 laut.haaa....cuak sekor2..hehe..kat cni..ade certain part yg horror..esp kat blakang light house tu..pergh~~cuak dowh..aku nye jari kaki blah kanan dah melecet sbb flipper aku ketat sgt.so aku naek atas light house tu..btulkan flipper then terjun blk..mase nk terjun tu cam cuak sket sbb tmpt ni sgt2 dlm n horror..cam tempat kapal titanic pn ade.hahaha.. ;)) tp coral die..mmg care...nemo ade..sme ade..soft coral die sgt2 cantik...todak melambak..tu scary sket lah.tp xpe.pasrah je.huhu.


so..our next pit stop...romantic beach.pantai die.........pasir die.........ouh....romantic nye...x pasal..hahhaa..tp pasir die mmg halus..tgk la nawan dah buat sesuatu yg amat sweet.bg kat gf die..aduh..sweetnye..huhu..tgk je la gamba bwh ni..huhu.. ;)


sweet kan.. :D


hhuhu...enuf jiwang2 karat..tgk gamba atas...air sgt jernih.tgk gamba bwh.kan ade batu kat side kanan tu.yg ade org baju kuning tu nga diri.sbnarnye tu la tmpt aku nk amek2 gamba.da plan baek da same nuruz,afiq,nawan.taw2 rpenye si dungka melepas hajat kat ctu.pergh~~~hahaha.




tgk air tu.dah mcm mandi kt swimming pool dah rasenye.huhu..eyh.rase masin.feel2~haha..


so itulah destinasi terakhir kami pada hari itu..overall..aku ase kat light house tu mmg da best coral die.lunch kat kampung tu pn best.haih~~best memory eva.. :)

blk dari snorkelling..sme xnk kalah..nk g long beach plak.merentasi utan tu lg..senja2..last2..akibat da lmbt sgt,so kitorg decide utk lepak je kat one of the restaurant yg ade kt ctu..minum2.i bot myself an ice cappucino.very2 nice.....siyes shit.. :) ade yg order pancake wit ice cream..terbaek..sedap gile.. :) pastu kitorg ke jeti..amek2 gamba..it was very nice.. :)

mlm itu..kami ke long beach lagi..and..
bersambung..
:)

Post a Comment