Followers

Pages

Monday, June 6, 2011

tips untuk hari ini.

assalamualaikum..

today feels like nk update my blog.i AM a very lazy girl with a boring blog. -_-"

ok.today i rase mcm nk bg tips sbb since yesterday i've been lookin at my nails.rase mcm nk buat mani pedi since i ber'lampu merah' now.hehe.wpun i bg tips 3000 taun sekali,but dat doesn't mean i x reti kn?so let's have a look! :) today kite tgk psl kaki dulu ye.

number 1 :

how do u make ur skin easier to be processed? ;p

firstly,rendam kaki u all dlm air.u can add some natural salt or specific salt for body skin.if rendam dlm air larut garam ni nnt sng sket nk gosok2 kaki.

if u all rajin nk letak bunga2 silakan.i buh dlm baldi biasa bodoh tu je. ;p

2ndly,

gosok tumit dgn tools yg sesuai(pimice stone).tools ni semua u all boleh cari at watson and guardian.murah je.affordable. :)

next,

wipe off air yg ada di kaki.sapu kaki u all dgn losyen or krim pelembap.urut la skit kaki tu so that darah veins all open and blood can circulate well. :)

--------soft reminder,remember if u had ur manicure?msti diorg remove cuticle and everything kn?okay.utk kuku kai u all,pls dun do that sbb by doing that,u all can get infected taw.

ni klo dah kena nail fungus.infection is veeerryyyy dangerous okayy.
step 4,

cut the nails berbentuk 4 segi.jgn buat bulat2 la curve la.this one utk elak cagu or cengkam or watever it is called.haha.

lastyly,

u can polish ur nail,put some colours on em or just letak oil bg die shine.

itu aje yg u all kena buat utk dpt kuku yg cantek! :)

ilmu kuku for today!
  • Bentuk kuku pendek tetapi lebar adalah org yg biasanya memiliki sikap yang praktis dan cekap dalam ilmu, otaknya cerdas dan ingatannya tajam. orang yang memiliki kuku yang seperti ini sukakan muzik dan lagu.
i think dats me.tp y description yg ingatannya tajam tu mcm x btul? ;p

well..slmt mencuba!later i update utk mani at home pulak! :)

Post a Comment