Followers

Pages

Friday, August 5, 2011

do u like what u are now?

Assalamualaikum

This time around, entry will be in a serious mode.coz I’m not feeling well coz I haven’t sleep for 29hours(counting it.yes) now.

I duno where to start but I guess this might be a lil boring for u guys to read. But it’s ur choice though. This is what I wish for everyday in my prayer, my dreams.

Oh oh.this post is inspired by cik Yuyu Zulaikha btw.

Tuka bahasa melayu (certain ppl would walk away when they see posts are in fully English.)

Ok.firstly, I don’t like what I’m doing now,this whole engineering thingy.tp kenapa I buat jugak?sbb this is what they’ve planned for me.sape org tu?my parents. Kalau dulu I selalu memberontak tp now I bia je sbb I see the benefits that awaits me. And I bersyukur sgt sbb I dah ada base.xyah susah2 carik keje mcm org lain,g interview sana sini.hbs je blaja,keje trus dgn parents.how lucky I am.tp ada lg rasa x bersyukur sbb xdpt pilih bidang yg I minat.

Tp bila I fikir blk, wpun org kata “if u have seriously deep interest in what u’re doin, u’ll succeed” , I rasa quotes x selalunya btul sbb it depends on one’s situation.kan?

Kalau org Tanya apa yg I minat, I akan ckp :

MENARI

MENYANYI

And slalu psg angan2 jd artis.

Typical ambition I shall say.tp dah itu yg I minat. Jln yg kita pilih x semestinya akan ikut cara yg kita nak.ape maksudnya?

Yelah,kite minat something and kita nk berjaya. Tp adakah kita akan Berjaya?(mcm pakar motivasi plak). It depends.kan?

Oh yes mmg I suka menari and menyanyi. Katalah I dpt buat apa yg I nk. Then sampai bila I nk buat? Dah tua pn nk buat lg?jgn kata dah tua.klo dah kahwin?xkn nk menari2 lg kan?sian la husband I gitu.

Walaupun I x suka apa yg I buat now, I blaja suka. Sbb I taw byk benefits yg I akan dpt and most important, mom knows best. And she will guide me to a great path.mak siapa yg x mcm tu kan.

Satu lg.bila I tgk pompuan2 yg cantek and cool, I msti admire gila.pastu msti ada terdetik.nape la aku x pnah rs sefemes and sehot die.perut aku buncit. -_-“ yg cantek tp prangai huduh kekwat tu x admire la.huhu.there’s one girl yg I admire and I rasa I mcm lebian plak.TP I BUKAN LESBIAN OKAY~

Bila dpt comment ngn dia kt facebook trus senyum sepanjang hari.haha.and I ni ada satu typical perangai yg I sendiri pn x brp suka.prangai yg pelik tu adalah :

Bila I nmpk or terkenal dgn someone yg mcm standard sket,cantek,cool,low profile(tp cmne die try low profile pn die tetap nmpk hot),friendly, I rs mcm nk berebut je dgn semua kwn2 die tu,amek die jd bestfriend I then jadi mcm dia. Pastu nnt mulalah berangan2 hang out dgn dia. PELIKLAH KAU NI NAJILAA!

Tapi…….i dpt control semua tu la.xd la I mengkambing pekak je ikut mood I yg mereng tu.huhu. I bersyukur dpt kwn2 I skang, ape yg I ade skang. Wpun I slalu short duit, boleh tgk je kwn2 shopping bag, I sabar. N I slalu ckp kt diri sndri :

“hang on.u’re almost there.”

Quotes yg sentiasa menjadi penggerak semangat I utk trus hidup dgn happy and perhaps,normal.

^_^

Post a Comment